Megger ile şu ana kadar yaptığım deneyler bana şunu net bir şekilde gösterdi: AC voltajlar sözkonusu olduğundan, voltaj dayanımı testi için megger kesinlikle uygun bir test cihazı değil. Megger'ler DC ile ölçüm yaptığı için, en basit izolatörler bile rahatlıklı yüksek voltajlara dayanabilmektedir. Örneğin 5 kV'un atlayabilmesi için iki iletken arasındaki mesafenin 2 mm nin altına inmesi gerekiyor.
O yüzden burada 1200V ile yaptığım prob testlerinin bir anlamı yok. Bu 17 ₺ lik probu 5 kV ile de test etmiştim, izolasyon direnci 35 GΩ çıktı ve kesinlikle bir izolasyon delinmesi meydana gelmedi. Bu probların voltaj dayanımını test etmek için yüksek voltajlı güç kaynağını bitirmem lazım ve onunla AC altında test etmem lazım. Bakalım 1200VAC'de ne olacak
O yüzden burada 1200V ile yaptığım prob testlerinin bir anlamı yok. Bu 17 ₺ lik probu 5 kV ile de test etmiştim, izolasyon direnci 35 GΩ çıktı ve kesinlikle bir izolasyon delinmesi meydana gelmedi. Bu probların voltaj dayanımını test etmek için yüksek voltajlı güç kaynağını bitirmem lazım ve onunla AC altında test etmem lazım. Bakalım 1200VAC'de ne olacak