Ender 3 pro anakartım bozuk lütfen yardım edin

Bu devirde bu konuda kesin birşey söylemek mümkün değil. Ben LM338T aldım internetten, içi boş çıktı.

Ama datasheet verilerine göre uyumlu bunlar. Soğutucuyu tekrar yapıştırmana da gerek yok.
olsun ben yinede yapıştırim termal macunla olurmu?
 
Önce MOSFET'leri ölç ama. Eğer üçü de sağlamsa o zaman belkji de kartın MCU'su gitmiştir. O zaman tamiri çok pahalıya gelir yenisini almak daha mantıklı olur.
 
Bir de şuna dikkat et: Karta voltaj uygulanmış durumda iken kesinlikle step motorları devreden ayırma! Ben buna dikkat etmedim ve çok güzel bir kontrol kartının MCU sunu yaktım.
 
Bir de şuna dikkat et: Karta voltaj uygulanmış durumda iken kesinlikle step motorları devreden ayırma! Ben buna dikkat etmedim ve çok güzel bir kontrol kartının MCU sunu yaktım.
kartı söktüm zaten ve o kısa devreden sonra zaten hiçbir şeyi yazıcı açıkken sökmedim
 
Başarılı olursan sonuçtan bizleri de haberdar et. Belki ilerde bu konuyu denk gelen biri olursa çözüm için fikri olur...
 
Değiştirdim ama olmadı
hottend fanın24 v ye bağlasam direk olurmu.
Fanın kaç volt ile çalıştığını bilmiyorum ama voltajı ayarlayıp bağlanabilir. Sonuçta bu fan erimiş plastiğin yapıştığı anda hızlıca soğuması için kullanılıyor.

Ama neden olmadığını anlamadım. 3 MOSFET bozuk demiştin, başka bir sorun olmadığından emin misin?
 
Fanı direkt bağlarsan her zaman %100 hızla çalışacak. Ama fan hızı da 3d baskıda ayarlanan parametrelerden birisi, bu olanaktan mahrum kalmış olacaksın. O yüzden bence arızayı bulmaya çalış. Mesela MOSFET'i süren dijital çıkıştan sinyal geliyor mu? Yani dijital taraf üstüne düşeni yapıyor mu? Eğer yapmıyorsa o zaman MOSFET'lerin bozulması ikincil arıza. Birincil arıza da var demektir ve ne olduğu şu anda belli değil.
 
Merhaba bendede aynı sorun var hotend fanı ve hemen yanındaki plastigi sogutan fan çalışmıyor. Sorunu çözebildinizmi yardım eder misiniz?
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,834
Mesajlar
99,522
Üyeler
2,479
Son üye
yiyehuoxing32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top