Sercan
--
Benim yazıcı teras katında, penceresi olmayan ve iyi aydınlatılmayan bir odada duruyor. Yapışma sorunu gibi bir hata olursa iptal edebilmek için genellikle ilk katmanı izlerim. Yani kendimi OctoPrint gibi kullanıyorum. Bu izlemede bana şarjlı bir ışıldak eşlik ediyor ve çok iyi aydınlatıyor fakat artık şarj tutmuyor ve pili 5 dk. sonra bitiyor. Bende dahili bir aydınlatma için çözüm aramaya başladım ama kafama göre bir çözüm bulamadım. İnternetteki fikirler daha çok dekor amaçlı (tabla gölgeli) gibi duruyor. Bende 12V led şeritlerden kestiğim iki satır ile kendim bir tane yaptım. Ender 3 Pro'nun 24V güç kaynağı ile 12V şerit LED'lerin çalışması için aşağıdaki gibi bağlamak gerekiyor.
Boyutlarına uygun alüminyum kestim ve üzerine çift taraflı bant ile yukarıdaki şemaya uygun monte ettim.
LED'ler hazır. Şimdi bunu monte etmek için hurdalıktan standı için aldığım bozuk mikrofonun hareketli metalini kullanarak sokak lambası gibi ama esnek bir LED aydınlatma çizmeye başladım.
Boyutlarına uygun alüminyum kestim ve üzerine çift taraflı bant ile yukarıdaki şemaya uygun monte ettim.
LED'ler hazır. Şimdi bunu monte etmek için hurdalıktan standı için aldığım bozuk mikrofonun hareketli metalini kullanarak sokak lambası gibi ama esnek bir LED aydınlatma çizmeye başladım.