Endorfin35+
Kayıtsız Üye
Yazıcınmı var derdin var arkadaş bu ne yaw böyle Bazen hevesleniyorum almak için bu durumları gördükçe hevesim kaçıyor...
Hemen öncesinde tabla kalibrasyonu yaptım.
21:00 gibi tekrar mesh level çalışan bir versiyon yükleyeyim. Önce mesh level yapayım, sonra bu testi basarken dediğini test edeyim.Hocam yazıcı çalışırken z rodunu hafiften tutup hareket edip etmediğini kontrol edebilir misiniz? Mesh levelling yaptığınız için ufak ufak hareketler yapması lazım.
abi 1:38'e dikkatli bakarsan hem sol taraftan filament, hem de step motorun kafası geri atıyor. filamenti itemeyince geri değil de öne doğru boş atlaması lazım değil mi?O tak tak sesi geri çekme sesi değil. Dişli filamenti itemiyor ve üzerinden kayıyor. Yani senin extruderin akışı iyi değil.
abi 1:38'e dikkatli bakarsan hem sol taraftan filament, hem de step motorun kafası geri atıyor. filamenti itemeyince geri değil de öne doğru boş atlaması lazım değil mi?
Hayır. Step kaçınca genelde geri atlar. Bowden tüpünü ve extruderi devreden çıkarıp filamenti elle itmeyi dene. Zorlanmadan çıkabiliyor olması lazım. (tabi ki nozzle sıcak olmalı)abi 1:38'e dikkatli bakarsan hem sol taraftan filament, hem de step motorun kafası geri atıyor. filamenti itemeyince geri değil de öne doğru boş atlaması lazım değil mi?
O beyaz filament kalıntısını temizlemiştim, tekrar tıkanmış olmalı.O gördüğümüz beyaz filament kalıntısı hala problem.
Gelmiyor, Hatta rakora basınca da gelmiyor. O rakor zaten tek taraflı birşey. İterken gidiyor, çekince gelmiyor. Hatta içinde iğne gibi dişler var, resmen saplanıyor boruya. Rakora bassan da geri bırakmıyor boruyu.Ptfe boruyu rakor mandalına basmadan hotendden yukarı doğru çekmeye çalışın bakalım gelicek mi.
Şu ikili ptfe boru olayını yapmak için birşey basmaya gerek var mı? Ben videoyu izledim ama montaj kısmını tam anlayamadım.Gelmezse ptfenin ucunun dik bir şekilde kesildiğine emin olun.
Şu ikili ptfe boru olayını yapmak için birşey basmaya gerek var mı? Ben videoyu izledim ama montaj kısmını tam anlayamadım.
Görünüşe göre şimdi temizleyip tekrar taksam yine tıkanacak.
yazıcı çalışmadan o parçayı zor basarım. Neyse şu hotenti bir sökeyim video atarım yineEvet rakor ile hotend arasına ufak bir pul basmak ve ptfe borunun tam boyda kesilebilmesi için bir ölçü aparatı gerekiyor. Amaç nozzle üstü ile rakorun altı arasındaki ölçüde ptfe kesip, yeni bastığımız pul ile nozzle üstü arasına sıkıştırmak. Böylece asla geri kaçma veya sızıntı oluşmayacak. Pulun amacı da kestiğimiz parçanın rakordan geri kaçmasını önlemek. Filament geçecek kadar büyük ptfe geçmeyecek kadar küçük bir delik esas amaç.
yazıcı çalışmadan o parçayı zor basarım. Neyse şu hotenti bir sökeyim video atarım yine
Rakoru söküp boruyu içine ittirerek ters taraftan çıkarabilirsinDelmiş resmen boruyu. Geri bırakması mümkün değil. O yüzden taktıktan sonra da çıkaramıyorum.