Etkiket cihazı

fmy

Aktif Üye
Merhaba forum, atölyeme 2.el minik çekmecelerden aldım. önüne isim numara yazmak istiyorum. bunun içinde etiket makinası alayım diyorum. gördüğüm kadarıyla dymo nun cihazları kullanılıyor genelde. tavsiyeniz öneriniz var mıdır marka model

WhatsApp Image 2021-08-09 at 08.48.16.jpeg

Bir şey alınca başka bir şeye ihtiyaç doğması :D
Ben hiç etiket cihazı kullanmadım ama farklı farklı modelleri gördüm. "Bu çok dandikmiş" yada "bu çok iyi basıyor" diyebileceğim kadar fark görmedim hiç birinde. bunların mantık standart sanırım. Normal printerlar gibi farklı farklı baskı kalitesi pek yoktur diye düşünüyorum. Bence bunların kartuşları pahalıdır. Makineden önce kartuş araştır. Hangi kartuş hesaplı ise onun makinesini al.

Kutular güzelmiş.
Tavsiyem bir kova içerisine orjinal CİF, orjinal Fairy bulaşık sabunu dök. 60 derece civarı sıcak su doldur ve köpürt.
Sonra kutuları göm içine ve 1 gün sonra çıkar. Eğer kirler plastiğin içine işlememişse çıkardığında tertemiz olacaktır.
En kötü ihtimalle dışını akrilik sprey boya ile boyayabilirsin ama içi boyanmaz. Boyanın oluşturacağı tabaka çekmecelerin hareketini kısıtlayabilir.

• Beğen
Reactions: fmy
Ben zamanında kablo etiketlemek için Rhino 5200 almıştım. Şimdi çekmeke etiketlemek için de kullanacağım. Hoşuma gitmeyen bir özalliği var, bir etiket basınca 3 cm lik boş bir yer bırakıyor. Her etiket için 3 cm ziyan ediyorum. Bir ayarı var mıdır bilmiyorum araştırmam lazım.

1628503221878.png

Bende aşağıdaki etiket cihazları var. Bunlardan hariç kardeşimde hediye olarak DYMO Omega etiket makinesi aldım ve kurcalama fırsatım da oldu.

Bunlar içinde taviye edebileceğim en güzel ve uzun soluklu çözüm alabiliyorsan en soldaki gibi ribbon destekli termal bir etiket makinesi almak olur. Bunlara kuyumcu etiketi denilen bir etiket taktığım zaman aşağıda göreceğin gibi çekmecelerimi etiketleyebiliyorum. Ayrıca etiketi değiştirip kargo vs için de etiket üretebiliyorum.

Sağdaki iki tane çok kolay kullanımlı ama etiketinin öncesinde ve sonrasında boş çıktı veriyor ve kartuşu hemen bitiriyor.

IMG_20210809_142258.jpg
IMG_20210809_142929.jpg
IMG_20210809_142859.jpg

• Beğen
Reactions: fmy
Bir zamanlar Rhino modelim vardı ve gerçekten kullanışlı bir cihaz olduğunu söylemeliyim. Çok gerekli olmadığını düşündüm, ancak öğeleri düzenlememe ve her şeyin daha düzenli görünmesini sağlamama gerçekten yardımcı oluyor.

Kırtasiyelerde A4 formunda çeşitli ebatta kesilmiş etiketler bulunuyor. Excelde tabloyla etiket kağıdı eşleştirilip lazer yazıcıyla basılabiliyor. Bu etiket kağıtlardan iki farklı kalitede buldum birkaç sayfası formatı tutturmak için ziyan oluyor. Yazıcınız varsa ilave yatırım yapmadan etiket basabilirsiniz.

Tanex A4 yapışkan etiketler var. (konu hala aktif mi bilmiyorum ama belki ileride lazım olur) sayfada 4ten 180ye kadar olan etiket modelleri var. Ben kitap etiketlemek için barkod oluşturup basmıştım.
İyi tarafı ucuz olması, ekstra cihaz gerekmemesi, kötü tarafı A4 boyutunda olduğu için 3-5 etiket basmak için çok kullanışlı değil.
images

Argox etiket yazıcısı ile kendi hazırladığım şablonu kullanıp yazdırdım. Şablonu BarTender programı ile hazırladım. Bunun dışında hazır bir şablon varsa bilmiyorum.

denemeden birşey demek zor ama etiket olan A4 kağıdı 2 yada 4e katlayıp A6 boyuna getirirsen 4 defa kullanırsın. Aynı yere gelir.

Fakirin umudu. Şimdi 2-3 parça ürün için etiket makinası almayayım diyorum. Ayda 5-6 sipariş geliyor. Bu siparişlerden farkı zamanda geliyor. Boşuna demoda olacak bir şeyde almak istemediğimden...

Bendeki etiket yazıcılarının birini 100 TL'ye satıyorum. Etiket makineleri o kadar da pahalı olmasa gerek. Nasıl bir etiket kullanacaksın tek satır mı?

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,957
Üyeler
2,825
Son üye
karahanli7

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back