Hocam ben de evde toner transfer baskı devreler yapıyorum ve önceden printer almak istemiştim ama kaliteli bir baskı almak için de kaliteli bir yazıcı almak gerekiyor ve maliyet önemli ölçüde artıyor. Her gün devre çizip basan biri olmadığım için ve gündelik printer ihtiyacim da olmadığı için ben almadım açıkçası. Ben Ankara'da yaşıyorum ve devre çizdiğim zaman Kızılayda güzel çözünürlüklü makinesi olan büyük bir baskıcı var hafta sonu oraya gidip kağıdı kendim götürüp, makineyi en koyu ton siyah basacak şekilde ayarlatıp çıktımı alıyorum (direnç nette satılan kağıdı kullanıyorum hep memnunum başka bir kağıt kullanmadım). 1 a4 sayfa çıktı ücreti 1 ekmek parasından az tutuyor. PCB boyutuna göre bir a4e sığdirabildigim kadar devre çizimini önceden birleştirip tek sayfaya çıktı alıyorum ve elimde yedekler olmuş oluyor ola ki baskı düzgün çıkmazsa diye. Kaliteli çıktı cidden önemli bir faktör, ben ütü ile toneri transfer yapıyorum ve bu yöntemle sot23 ve 1206 kılıf elemanları rahatça basabiliyorum. İnceleyebilirsiniz.
Son gönderimdeki devre de bu şekilde bastım yollar daha ince ama bunu basarken ütüm bozulduğu için sıcaklık yukseltemedim bazi yerlerde sıkıntılar oldu. Ben de öğrenciyim, eğer çevrenizde bu şekilde baskı alabileceğiniz yerler varsa makineye vereceğiniz paraya daha iyi ekipman alabilirsiniz diye düşünüyorum.