FNIRSI 1014D osiloskop (100mhz, 2ch, 1GSa/s)

probun ucundaki yaylı kancalı parçayı nasıl çıkarabilirim. probların yanında gelen kağıtta "retractable hook tip" diye ayrı bir aksesuar gibi gösterilmiş demekki çıkabiliyor. ama döndürmek basmak çekiştirmek işe yaramadı. iki yanda küçük tırnaklara bastırarak çekmeyi de denedim olmadı. elimde kal asın diye fazla mı kibar davranıyorum...
Bendeki probun o yay kısmını çemberinden tutup çekiyorum çıkıyor ölçü aleti probu gibi oluyor
 



FNIRISI'nin 1C15 taşınabilir modeli var bende. Aynı durumu 20mv/div kademesinde iyi bir prob ile denedim. Benzer bir durum oluyor (ama sizdeki Pk2Pk çok daha fazla).

1- Beraber gelen ucuz USB adaptör ile sizinkine benzer bir 50 Hz şebeke gürültüsü (artı 33KHz civarında çok küçük genlikte SMPS gürültüsü) alıyorum. Pk2Pk 50.2 mV, RMS 8.39 mV seviyesinde.
2- Kendi pili ile denediğimde düz çiggi alıyorum. Sorun yok. Pk2Pk 4 mV, RMS 820 uV seviyesinde.
3- USB adaptör ile 10 X modunda probu short yapınca gürültü azalıyor. Pk2Pk 16.7 mV, RMS 3.38 mV seviyesinde.
4- USB adaptör ile 1 X modunda probu short yapınca gürültü oldukça azalıyor. Pk2Pk 7.2 mV, RMS 1.7 mV seviyesinde.
5- Düzgün bir Power Supply ile besleyince gürültü yok denecek kadar az. Pk2Pk 4 mV, RMS 1.09mV seviyesinde. Pilli hali ile çok yakın.
6- Powerbank ile besleyince de gürültü yok denecek kadar az. Pk2Pk 4.8 mV, RMS 928uV seviyesinde.

İyi bir şarj cihazında durum nasıl diye Anker PowerPort Atom III Slim şarj vihazıyla da denedim. Pk2Pk 32.8 mV RMS 7.94 mV gibi bir sonuç aldım. Sadece biraz daha iyi. Anladığım kadarıyla şarj cihazı üreticileri voltaj genliği ile çok ilgilenmiyorlar.

Özetle model aynı değil ama durum benzer gibi. Stabil bir güç kaynağını ile problem büyük ölçüde halloluyor gibi. Ya da güç girişine küçük bir kutu yapıp içine 16V ve farklı kapasitelerde bir kaç kondansatör (680uF, 100nF seramik, 100nF) koyarak gürültüyü filtreleyebilirsiniz diye düşünüyorum. Kondansatör kapasiteleriyle ilgili üstatlar daha iyi önerilerde bulunabilirler.
 

Ekler

  • Fnirisi_1C15_USB_Adaptor.jpeg
    Fnirisi_1C15_USB_Adaptor.jpeg
    472.8 KB · Görüntüleme: 102
  • Fnirisi_1C15_Pil.jpeg
    Fnirisi_1C15_Pil.jpeg
    411.9 KB · Görüntüleme: 99
  • Fnirisi_1C15_USB_Adaptor_10X_shorted.jpeg
    Fnirisi_1C15_USB_Adaptor_10X_shorted.jpeg
    351.7 KB · Görüntüleme: 98
  • Fnirisi_1C15_USB_Adaptor_1X_Shorted.jpeg
    Fnirisi_1C15_USB_Adaptor_1X_Shorted.jpeg
    278.3 KB · Görüntüleme: 104
  • Fnirisi_1C15_PowerSupply.jpeg
    Fnirisi_1C15_PowerSupply.jpeg
    369.8 KB · Görüntüleme: 96
  • Fnirisi_1C15_Powerbank.jpeg
    Fnirisi_1C15_Powerbank.jpeg
    300 KB · Görüntüleme: 105
Gördüğüm ilk ve tek osiloskop olduğundan iyi kötü diyemiyorum ama almadan önce araştırdığım kadarıyla f/p yüksek, kullanımı kolay, dds sinyal jeneratörü özellikli. bugün elime geçti, kendi jeneratörü 10mhz e kadar sinüs, 2 mhz e kadar 12 tip dalga üretiyor, bunları düzgün ölçtü. eevblog da cihazın arm işlemcisi (allwinner xxx) 1gsa/s örnekleme hızına ulaşması mümkün değil bu yüzden 30mhz üstüne çıkamaz diyorlar ama videolarda kimi 60mhz 80mhz görüntüleyebilmiş. bant genişliği, örnekleme hızı terimleri hakkında sağlam bir fikrim yok. tek görebildiğim yamuğu, 5v usb ile çalışıyor, evdeki tüm şarj aletleriyle denedim 50 hz dalga gösteriyor problar boştayken. probları söktüğümde kayboluyor, mobil şarj aletiyle besldiğimde de kayboluyor. ben kendimce aleti beğendim, konuya hakim olanlar inceleyip alternatif olarak değerlendirebilir. denememi istediğiniz birşey varsa yapabilirim...
KAYAELC Youtube kanalı sizin mi?
 
benim beğenmediğim yönleri yazılımsal hataları var, mesela v/div değiştirdiğinde aynı pili ölçtüğü gerilim değişiyor, kanalların ayarladığım yerleri kendi kendine biraz aşağı yukarı oynuyor (bazal konumları) vs. gerçi bu revize edilmiş haliymiş belki yine düzeltirler. 2.si 50mv/div altına düşmüyor bence 5mv olmalıydı. bir de hafıza derinliği hepsinde böyle mi bimiyorum ama sadece 2 ekran uzunlukta kayıt alıyor. yani dondurup zumout yaptığımda hemen bitiyor. ama kullanımı kolay gerçekten...
 

Forum istatistikleri

Konular
5,827
Mesajlar
99,401
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top