Birisi size gelse "Ya Phytonda "If"(Eğer) komutu yerine "Eger" yazarak aynı işlemi yapılamazmı ? diye sorsa ve bunda ısrar etse .Cevap olarak:@czorgormez estafurullah
belki de gelecekte bilim ve teknoloji daha fazla sınıra ulaşacak ve şu anda imkansız gibi görünen şeyler mümkün hale gelecektir.
Bu noktada, açık fikirli olmak ve yeni fikirleri dinlemek önemlidir
Bende derim sakin ol ısrara gerek yok iyi C/C++ biliyorsan python dilinideğiştirirsin:Birisi size gelse "Ya Phytonda "If"(Eğer) komutu yerine "Eger" yazarak aynı işlemi yapılamazmı ? diye sorsa ve bunda ısrar etse .Cevap olarak:
git clone https://github.com/<your_username>/cpython
cd cpython
hocamEn fazla iletisim halindeki USB kablosuna parazit bindirip mevcut haberlesme linkini kirar ve PC nin usb port yada usb cihazla ile ilgili bir hata mesaji vermesini saglarsin.
Cevap vermekten vazgeçmiştim o yüzden silmiştim ama hayır. Birincisi usb donanımı diferansiyel. D+ ve d- arasında ise çizdiğin sinyal evet öyle bir sinyali enjekte edebilirsin, ancak bunun amplitude u da önemli. Sen donanımsal olarak okumaya zorlasan dahi donanımı mantıklı bir şey okumayacak. Rastgele bir mikro işlemciyi alıp adc portuna uzun bi kablo bağlamak daha mantıklı, ama yine mantıklı bir çıktı elde etmek ciddi zor. Madem ses kartı var bence ses üzerinde çalışın, çeşitli filtreler deneyin, elinizdeki donanım ile sonuca varabilirsiniz.
USB de marjimiz yaklasik 2v.
import numpy as np
import csv
import matplotlib.pyplot as plt
frekans = 0.1
ornekleme_hizi = 100
kayit_suresi_saniye = 120
t = np.linspace(0, kayit_suresi_saniye, int(kayit_suresi_saniye * ornekleme_hizi), endpoint=False)
dusuk_frekans_vlf_sinyal = 0.0001 * np.random.normal(0, 1, len(t)) * np.sin(2 * np.pi * frekans * t + np.random.uniform(0, 2*np.pi))
with open('dusuk_frekans_vlf_sinyal.csv', 'w', newline='') as csvfile:
csvwriter = csv.writer(csvfile)
csvwriter.writerow(['Zaman (saniye)', 'Genlik'])
for i in range(len(t)):
csvwriter.writerow([t[i], dusuk_frekans_vlf_sinyal[i]])
print("Daha düşük frekanslı ve genlikli VLF sinyal başarıyla 'dusuk_frekans_vlf_sinyal.csv' dosyasına kaydedildi.")
plt.figure(figsize=(10, 6))
plt.plot(t, dusuk_frekans_vlf_sinyal, label='Düşük Frekans VLF Sinyali')
plt.xlabel('Zaman (saniye)')
plt.ylabel('Genlik')
plt.title('Düşük Frekans VLF Sinyali')
plt.legend()
plt.grid(True)
plt.show()
Bu işleme Quadrature demodülasyon deniyor. Gelen RF (Radio Frequency) sinyalini öncelikle I ve Q sinyallerine dönüştürüyorsunuz. Bahsetmiş olduğunuz RTL SDR gibi gibi dongle'lar kendi içlerinde donanımsal olarak bu işi yapıyorlar. Daha sonra bilgisayarınızda I ve Q sinyallerini işleyip sese çeviriyorsunuz. (En basit anlatımıyla bu şekilde gerçekleşiyor olaylar)şimdi daha iyi anlamaya başladım analog sinyaller veri olarak değil benim, süper bilgisayar için bile çok ağır ondan herkes araya dongle yada sdr adc gbi cihazlar kullanıyor fakat hala dongleların çalışmasını anlamadım
aldığı analog sinyali nasıl 01 yapıyor ac kapa şeklindemi
Bu işleme Quadrature demodülasyon deniyor. Gelen RF (Radio Frequency) sinyalini öncelikle I ve Q sinyallerine dönüştürüyorsunuz. Bahsetmiş olduğunuz RTL SDR gibi gibi dongle'lar kendi içlerinde donanımsal olarak bu işi yapıyorlar. Daha sonra bilgisayarınızda I ve Q sinyallerini işleyip sese çeviriyorsunuz. (En basit anlatımıyla bu şekilde gerçekleşiyor olaylar)