hocam yt videolarınızı izledim, bence anten konusu sizin uzmanık alanınızuzmanlik konusu ve benim ilgi alanima girmiyor.
hocam yt videolarınızı izledim, bence anten konusu sizin uzmanık alanınızuzmanlik konusu ve benim ilgi alanima girmiyor.
bu konuda size %1 bile katılmıyorum istediğiniz kütüphanenin github adresine ulaşıp kodları alabilir istediğiniz gibi değiştirebilirsinizherşey kara kutu ve kütüphane. arkada gerçekte ne olduğunu bilmeden yapılan sistemler hem öğrenmeyi engelliyor hem de gelişmeyi.
İlginç düşünme yapısına sahipsinizbu konuda size %1 bile katılmıyorum istediğiniz kütüphanenin github adresine ulaşıp kodları alabilir istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz
Örnek olarak kullandığım kütüphane pyusb :https://github.com/pyusb/pyusb/blob/master/usb/core.py
isterseniz indirip değiştirebilirsiniz :https://github.com/pyusb/pyusb/archive/refs/heads/master.zip
usb konusunda yardımlarınız ve yorumlarınız için ayrıca teşekkür ederim
25825 eklentisine bak
lsusb:
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
usbdinleme:import usb.core import numpy as np import matplotlib.pyplot as plt VENDOR_ID = 0x1d6b PRODUCT_ID = 0x0003 device = usb.core.find(idVendor=VENDOR_ID, idProduct=PRODUCT_ID) if device is None: raise ValueError("USBYOK.") try: device.set_configuration() endpoint = 0x81 sample_size = 1024 while True: data = device.read(endpoint, sample_size) signal = np.frombuffer(data, dtype=np.uint8) spectrum = np.fft.fft(signal) frequencies = np.fft.fftfreq(len(spectrum)) positive_frequencies = frequencies[frequencies > 0] magnitudes = np.abs(spectrum[frequencies > 0]) plt.plot(positive_frequencies, magnitudes) plt.xlabel('(Hz)') plt.ylabel('Mag') plt.title('Spektrum') plt.grid(True) plt.show() except KeyboardInterrupt: pass finally: usb.util.dispose_resources(device)
normal değilmi sigortaya asfalya çekirdeğe çiğdem diyoruzİlginç düşünme yapısına sahipsiniz
"Kütüphanenin istediği yerini istediği gibi değiştirebilen birisi neden kütüphane kullanmaya ihtiyaç duysun ki?
Adam o bilgilere öğrenerek ulaşmışsa(Yani hazır kütüphaneler kullanmadan-veya kullanıp mantığının tamamını anlamışsa) zaten benzerini kendi yazmıştır hatta o kütüphaneden daha hızlı ve daha yeteneklisi bile olablir.
@czorgormez kütüphanenin ne iş yaptığını tam anlamadan devamlı kullanan kişileri kasdediyor diye anlıyorum
Biz de gardaş deriz Kankayanormal değilmi sigortaya asfalya çekirdeğe çiğdem diyoruz
Multimetrenin prop uzunluğunu biliyorsan antenle karşılaştırarak antenin uzunluğunu yaklaşık olarak ölçebilirsin. Ama başka bir ölçü aleti kullanmak daha isabetli olur.multimetre ile donanımsal olarak yaptıgım anteni nasıl ölçebilirim
devrenin anten olup olmadıgını test etmek istiyorum dandik br multimetre ile yani baya dandik sizin kullandıklarınıza göreMultimetrenin prop uzunluğunu biliyorsan antenle karşılaştırarak antenin uzunluğunu yaklaşık olarak ölçebilirsin. Ama başka bir ölçü aleti kullanmak daha isabetli olur.
Doğrusu anten ve radyo iletişim konusunda hiçbir şeyden birazcık fazla bilgim var. Radyo kumanda yapabileceğimi düşünerek biraz araştırma yapınca gözüm korkmuştu. Dandik bir multimetreyle antenin bir şeyini ölçemezsin herhalde. Ama yaptığın şeyin anten olduğu kesin. Ölçmek yerine hesaplamak kolay olabilir. Kolay gelsin.devrenin anten olup olmadıgını test etmek istiyorum dandik br multimetre ile yani baya dandik sizin kullandıklarınıza göre
ben sadece donanımsal olarak elımde bulunan antenın değerleri hesapladım kod ileAnten konusu yazılımsal değil donanımsal bir konudur. Antenin çapı boyu şekli ile alakalıdır.