Fusion360 Girinti Nasıl Yapılır?

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Resimdeki butonda kırmızı kısımın üst tarafında içeri çökmüş gibi bir girinti var. Bunu fusion360 da nasıl yapabilirim?

pbs-1-K.jpg

"revolve cut" araştır. Bir dilim çiziyorsun, sonra da dilimi 360 derece döndürerek malzemeyi kesiyorsun.

Bakayım abi de sen ne ara öğrendin bu kadar fusion u? Ne sorsam söylüyorsun :D

Bunlar genel katı modelleme kavramları, fusion 360'a özgün değil. Bütün katı modelleme yazılımlarında var bunlar.

6 tane Video İzledikten sonra yaptım. :katil2:

Ekran görüntüsü 2025-08-18 000858.png

Resimdeki butonda kırmızı kısımın üst tarafında içeri çökmüş gibi bir girinti var. Bunu fusion360 da nasıl yapabilirim?

43398 eklentisine bak
Bende aut
6 tane Video İzledikten sonra yaptım. :katil2:

43400 eklentisine bak
Küreyi silindire gömüp çıkarma ile de yapılıyordu.
Yaşlanınca unuttum herşeyi.
Birde programların arayüzünü zırt pırt değiştiriyorlar. Alıştığım yerde bulamayınca sinir oluyorum.

Alttaki çizimi merkezden 360⁰ döndürün ve çıkarma işlemi yapın.

Ya da ikinci şekili 360⁰ döndürün, şekil çıksın.

Bilerek abartılı çizdim. Siz kendi ölçülerinize göre düzenleyin.

Ekler

• Notepad_202508180037_59913.png
    Notepad_202508180037_59913.png
    94.7 KB · Görüntüleme: 10
  • Notepad_202508180042_06413.png
    Notepad_202508180042_06413.png
    118 KB · Görüntüleme: 8
Yalnız ben bu özelliği çok sevdim. İstediğim herhangi bir, iki boyutlu şekli bu sayede 3 boyutlu hale getirebilirm. Yani 3 boyutlu olarak çizmekte zorlandığım her şeyi 2b çizip bu tool ile 3b yapabilirim. Çok iyi bu. :)

360⁰ çevirmenin yanı sıra, basit kalınlık verip bunlarla simetrik veya döndürerek çoğaltma yaparak 3B şekilker oluşturmak da mümkündür.
Hatta; döndürerek çoğaltma yaparken, adet veya açı vermek mümkün.

YouTube'da "Mustafa Deliceoğlu", bir çok 3B çizim programını anlatıyor. Tavsiye ederim.

Uygun çapta bir küre oluşturup buton modelinden çıkarma da yapabilirsin. Kürenin capıyla ve butona girişimi ile oynanır istenen form yakalanır.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,150
Üyeler
3,247
Son üye
arslankaan99

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back