Haaa tamam. Lehim yerleri temiz ve düzgün görünce öyle demiştim . Ölçü aleti tüm kademelerde sorunsuz çalışıyor mu varsa hangi kademelerde sorun var. Belki buna göre fikir yürütülebilir.hocam yerinden söktüm tabiki patlayan dirençlerin resmini isterseniz atarım
Hocam ilgin için teşekkür ederim. araştırdım ama bi kaynak bulamadım. bende elinde aynı cihaz olan varsa yardımcı olur diye düşündüm. bi kaç tane direnç denedim ama doğru ölçüm yapmadı.Sen de araştırmışsındır. İnternete ben de bakındım. Bazen inceleme için içini açan ve fotoğrafını koyan oluyor veya şanslıysak şematiği falan oluyor. Ancak bulamadım. Tek çare bu başlığı görüp elinde aynı cihazdan olanlar olabilir.
Hocam ilgin için teşekkür ederim. araştırdım ama bi kaynak bulamadım. bende elinde aynı cihaz olan varsa yardımcı olur diye düşündüm. bi kaç tane direnç denedim ama doğru ölçüm yapmadı.
Deforme olan dirençler hepsi yanmış hiç bişey okunmuyor. bende şimdi 1k direnç birine diğerine 0 ohm luk direnç taktım. ölçümü 0.3v farkla ölçüyor. teyit ettiğim cihaza göre tabi bu şekilde kullanmaya devam edecem artık aynı cihaz denk gelirse doğrusu ile değiştirecemDeforme olan direncler üzerinde hiçbir bilgi okuyamıyor mu? Birde bu sorun nasıl basgosterdi? Direnc konumunda voltaj mi yedi cihaz?