Gömülü sistemler için nerden başlanmalı

Büyük ihtimal Virtualbox yapacağım araştırıdım kasma felan olmaz dediler çift monitör olayıda olur dendi.
şimdi asıl olay şu herkes bir linux sürümü öneriyor. Birisi mint öneriyor birisi ubuntu birisi fedora birisi debian.
@DrFreeman senin dediğin fedorayı şimdi öğrendim :D
@taydin abi sende debian önerdin.
şimdi hangisini kurmalıyım?
VirtualBox a birden fazla işletim sistemi kurabilirsin. Dene ve gör :)
 
Eğer benim gibi biraz mazoşist isen, Arch Linux kur. Aylarca süründüm bununla, ama bana çok şey öğretti ve şimdi aramız çok iyi :D
 
Eğer benim gibi biraz mazoşist isen, Arch Linux kur. Aylarca süründüm bununla, ama bana çok şey öğretti ve şimdi aramız çok iyi :D
yok abi kesinlikle değilim :katil2: Araştırıyorum hala ama başlangıç için debian ve ubuntu ya yol gözüküyor. Büyük ihtimal ubuntu 20,04 ile başlayacağım şimdi beğenip yada beğenmeyip diğerine geçme olayı biraz bende zor olur daha önce hiç görmediğim bir işletim sistemi ilk olacak.

Özel bir depolama alanı ayırıyorum 640GB lık eski hdd ye kursam, kullanacağım zaman taksam daha mantıklı geldi bana sistemler birbirine karışsın istemiyorum bir yandan. Fazla mı az mı açıkcası anlamadım. göreceğiz. Millet 20gb ayırıyormuş :D
 
Linux'da bölümlerin boyutlarını sonradan değiştirebiliyorsun, cilalı taş devrinden kalma Windows gibi bir kere ayarla bir daha dokunma olayı yok.
 
Linux'da bölümlerin boyutlarını sonradan değiştirebiliyorsun, cilalı taş devrinden kalma Windows gibi bir kere ayarla bir daha dokunma olayı yok.
:katil2: Abi artık WİN10 da ayarlayabiliyorsun ama biraz yorucu. Belki linux da çok kolaydır öğrencem. Virtualbox olayını tam öğreneyim kurulumu ile ilgili yol gösterici konu açarım.
 
Belki şuradan işine yarar birşey çıkar. Bende zamanında uğraşmıştım biraz.

 
Bence, İngilizce kurslarına para dökmeye gerek yok. Udemy gibi platformlardan öğrenebilirsiniz.

Linux sistemi önerisi için Pardus'u önerebilirim. Ayrıca, Debian da kullanabilirsiniz.

Programlama dili konusuna gelince, öncelikle C öğreniniz. Ayrıca, ATmega mikrodenetleyicili Arduino'yu C ile programlamayı öğrenmenizi ve sonrasında PIC, STM32 gibi platformalra geçiş yapmanızı öneririrm. Sonrasında C++ diline geçiş yapabilirsiniz.
 
İnternet devriminden önceki zamanlar için konuşsaydık, teknik ingilizce için iyi bir kursa gerek olmayabilirdi. Bütün bilgi kaynakları yazılı ve teknik makalelerdeki kelime haznesi de nispeten az. Grameri ve bu kısıtlı kelimeleri öğrenmek yeterli olurdu.

Ama günümüzün görsel ve işitsel iletişim ortamında iyi seviyede ingilizce bilmek çok büyük avantaj. Youtube'daki bilgilerden verimli bir şekilde yararlanabilmek için, alt yazıya ve sözlüğe gerek olmadan anlatılan herşeyi eksiksiz duyup anlamak gerekiyor. Ayrıca ingilizce forumlardan yararlanabilmek için de kendini iyi bir şekilde ifade ederek net sorular sorabilmen gerekiyor. Bunun için de imkanların elverdiği en iyi ingilizce kursuna gitmek gerekir (bu en pahalı kurs da olabilir olmayabilir de).
 
Benim pratik tavsiyelerim soyle;

Hepimiz dizi film izliyoruz. Kesinlikle ingilizce dublaj izleyin. Ilk asamada turkce alt yazi olabilir. Kulaginiz ingilizceye ister istemez alismaya başlayacaktır.

O yada bu sekilde ingilizceniz orta seviyelerde ise ingilizce dublaj, ingilizce alt yazi ile film izleyin. Kelimelerin yazimi ve telaffuzu acisindan faydali olur. Filmin konusunu anlamiyorsaniz egitim ile kendinizi takviye edin. Konuyu anliyorsaniz. Alt yaziyi kapatin. Dogrudan İngilizce dublaj izlemeye baslayin.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,659
Mesajlar
97,355
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top