ground fault detection - fikir üretelim

Calisanlar caliyordur.

Sahte altini kuyumcu yapar, sut e suyu inek yetistiren katar, devreyi elektonik tamir eden bozar. :gulus2: Su sozun patentini aliyim :yerlereyat1:
 
Benim aklıma şöyle bir çözüm geliyor: Hiç kalibrasyon falan yapmıyoruz. Sürekli olarak toprak hattından geçen akımı ölçüyoruz ve kalıcı bir değişim algılamaya bakıyoruz. Yani diyelim uzun süre ortalama 250 mA akım geçiyordu ve akım bir süre boyunca birkaç mA değerine düştü. Yani büyük bir delta var ise o zaman toprak hattına müdahale vardır.
bunu ben de düşündüm ama aklıma takılan toprak kablosundan sürekli bir akım akar mı ? akıyorsa da bunu bir rogowski coil ile ölçerken hemen dibindeki 500kw (belki 1-2 MW) trafonun manyetik alanı bu bobini etkiler mi ?

hakkaten şu subtation acaba kaç kw gücündedir ?

1723056792971.png
 
örneğin, 1600 KVA trafonun AG ana şalterine konumlandırılmış RCD dijital ekranında kaçak akım 1-4A arası değişim gösteriyor. anlık 10A'i aşan pikleri gecikmeyle aşıyoruz. bu kaçak akım değeri sektör ve işletmenin çalışma karakteristiğine bağlı değişim gösteriyor. siz anladığım kadarıyla böyle bişey tasarlamak istiyorsunuz fakat pratikte varyasyonun sıkıntı çıkarma ihtimali çok yüksek. tabi tüm bunları tesisinizi ve çalışma karakteristiğini bilmeden yazdım.
bu bilgilere henüz sahip değilim. ama istenen şu toprak kablosu koptuğunda-çalındığında bir uyarı versin. neden bunu bizden istiyorlar
siemens-abb vs. yapamaz mı ? tabi yapar da bunların kurduğu değişik bir psim tabanlı otomasyon varmı o yazılımın apisi ile uyumlu istiyorlar.
 
TT veya TN-S sistem olması fark etmez AG panoya kurulacak düzenekle de izleme yapılabilir.
 
Son düzenleme:

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,527
Mesajlar
110,965
Üyeler
2,682
Son üye
Oğuzhan06

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top