bunu ben de düşündüm ama aklıma takılan toprak kablosundan sürekli bir akım akar mı ? akıyorsa da bunu bir rogowski coil ile ölçerken hemen dibindeki 500kw (belki 1-2 MW) trafonun manyetik alanı bu bobini etkiler mi ?Benim aklıma şöyle bir çözüm geliyor: Hiç kalibrasyon falan yapmıyoruz. Sürekli olarak toprak hattından geçen akımı ölçüyoruz ve kalıcı bir değişim algılamaya bakıyoruz. Yani diyelim uzun süre ortalama 250 mA akım geçiyordu ve akım bir süre boyunca birkaç mA değerine düştü. Yani büyük bir delta var ise o zaman toprak hattına müdahale vardır.
bu bilgilere henüz sahip değilim. ama istenen şu toprak kablosu koptuğunda-çalındığında bir uyarı versin. neden bunu bizden istiyorlarörneğin, 1600 KVA trafonun AG ana şalterine konumlandırılmış RCD dijital ekranında kaçak akım 1-4A arası değişim gösteriyor. anlık 10A'i aşan pikleri gecikmeyle aşıyoruz. bu kaçak akım değeri sektör ve işletmenin çalışma karakteristiğine bağlı değişim gösteriyor. siz anladığım kadarıyla böyle bişey tasarlamak istiyorsunuz fakat pratikte varyasyonun sıkıntı çıkarma ihtimali çok yüksek. tabi tüm bunları tesisinizi ve çalışma karakteristiğini bilmeden yazdım.
Falstad simulasyonu çizecektim. İki toprak bağlantısı olunca neden hata veriyor?
Hata verdiği için çözümü çizemedim.ressam bu resimle bize anlatmak istedi?