Simetrik diye ayrı bir güç kaynağı kategorisi düşünmemek lazım bence. Onun yerine iki ayrı, eşit güç kaynağı yapmak lazım. Böylece bunları istersen simetrik olarak kullanırsın, istersen bir tanesini kullanırsın.
10 mV ve 10 mA çözünürlük başlangıç için makul bir hedef. Böyle bir devreyi tasarlamanın en büyük zorluklar şunlar:
1) Devrenin stabil olması lazım ve hiçbir şart altında osilasyona girmemesi lazım. Bunu da test etmek ve analizini yapmak oldukça ileri seviye konular, ayrıntıları ben de bilmiyorum. Ama işin içine otomatik kontrol teorisi ve bode plot'lar giriyor. Ama başlangıç için sezgisel olarak çalışacak gibi duran bir devre kurup onunla gerçek senaryolarla testler yapılabilir.
2) Devrenin belli bir tepki süresini sağlıyor olması lazım. Mesela diyelim çıkışta 5 A akım çekiliyorken, aniden 10 A çekilmeye başlandı. Bu durumda çıkış voltajının çok fazla dip yapmadan (mesela en fazla 100 mV) çok kısa sürede (mesela 50 µs de) toparlanması ve ayarlanan voltajı vermeye devam etmesi lazım. Aynı şekilde 10 A de 5 A akıma düşünce de çıkış voltajının çok fazla pik yapmaması lazım. Bu da gene otomatik kontrol teorisini ilgilendiren bir konu ve beni de aşıyor
Ama gene aynı şekilde, bir devre kurulup bu performans verileri deneysel olarak tespit edilebilir ve deneysel olarak da performans iyileştirilmeye çalışılabilir.
Ama burada şu endişeyi de taşımaya gerek yok: Mesela DAC ile çıkış voltajını ayarlıyor olacaksın. DAC çıkışı 500 iken çıkış voltajı X ise, DAC voltajı 1000 iken çıkış voltajının 2X olması şart değil. Yani devrenin SÜPER LİNEER olmasına gerek yok. Mesela şöyle bir ilişki olsa da olur:
DAC ÇIKIŞ
200 3V
400 6.17V
600 8.79V
800 11.90V
Buradaki sapmalar, bir kalibrasyon tablosu ile düzeltilebilir. Asıl önemli olan devrenin KARARLI OLMASI. Yani DAC 400 çıkış üretiyorsa ve çıkış da 6.17 V ise, belli sıcaklık değişimlerinde, belli şebeke voltajı değişiminde, belli yük değişimlerinde çıkışın 6.17 V olmaya devam etmesi lazım.