Temu, Türkiye’de faaliyetlerini sürdürebilmek için yeni bir şirket modeliyle yeniden yapılanmaya gitti. WhaleCo üzerinden resmi ithalatçı olarak işlem yapacak platform, gümrük süreçlerini kullanıcı yerine üstleniyor. Yeni sistemle birlikte yurtdışı alışveriş süreci farklı bir yapıya kavuştu...
www.cumhuriyet.com.tr
İlgili haberi burada okudum umuyorum bu en gel aşılır. WhaleCo'nun ek ücret alıp almayacağını göremedim; belki gözümden kaçtı.
Ben şahsen bu tür haberlere ümit bağlamiyorum. Timur Beyin tansiyonu yükseltmemek için detaylara giremiyorum.
Özet olarak: kasada para kalmadı. Evet, MB'nın belirtiği yüksek rakkamlar var. Bunlar doğru beyanlar. Ama detaylara bakarsanız göreceksiniz ki, bu rakkamların arkasında yatan neden altın; fiziksel Türkiye'de bulunan altın. Ve bu nedenle uluslararası ticaret için işe yaramiyor. İşe yarıyabilmesi için bu altın New York, Londra veya Şanhay altın borsasında depolanması gerekiyor.
Diğer dövizler ağırlıklı olarak SWAP ve Carry Trade. Bunları finanse etmek için deli gibi faiz ödüyoruz ve her an bu paralar geldikleri gibi gitme telikesi altındalar (zaten gitmesinler diye deli gibi faiz ödüyoruz).
Bu nedenle bu tür haberlere ümit bağlamiyorum.