Gunes firtinasi nasil elektrik kesintisine sebep olur?

Hassas elektronik cihazlara zarar verebilirde televizyon ve televizyon radyolarına bir şey olmaz çünkü bu uydular olağan üstü olaylarda hesaba katılarak geliştiriliyorlar (Mühendislik harikları).
Elektrik konusunda emin değilim ama bir şey olacağını sanmıyorum. Belki güvenlik amaçlı planlı elektrik kesintisi uygulanır bir süre.
 
Şöyle yazmışlar ;

"öncelikle manyetosferi etkiler ve güneş fırtınası olarak da bilinen jeomanyetik fırtına adı verilen bir olayda Dünya'nın manyetik alan çizgilerini iter. Elektrik kesintilerine neden olabilecek şey budur."
 
dunyayi koruyan manyetik kalkani asip elektronik cihazlara zarar vercek seviyede statik elektrik olusumuna neden oluyordur belkide, malum cpu ve mcu nun girmedigi alan kalmadi, en kolay etkileneceklerde onlardir. 1 hafta haberlesme sistemini felc etsen aninda kaos cikar, hastane postane, su idaresi, elektrik, bir dusunsene.
 
yada su olabilir, enerji iletim hatlarini bir transformatore benzetirsek yuklu parcaciklar bu hat uzerinde nasil bir etki yapar, yada buyuk bir kapasitore benzetsek, birinci iletken yerkure ikinci iletken iletim hatlari, sanirim bu daha mantikli.
 

Forum istatistikleri

Konular
8,666
Mesajlar
141,593
Üyeler
3,460
Son üye
i_emre_arikan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back
Top