Güneş paneli regületör kartı

Eğer pil sağlığı sizin için önemli değilse zamanında 1 diyot + 2 tane 4.5V güneş panaleini paralel bağlayıp şarj etmiştim.
Ama pili doğru şekilde(balanslı) şarj edecğim'de oluşacak pil ömrünün yarısı kadar gitmişti pil çünkü güneş varken direkt elektik geliyordu üstüne.

Pil ömrü mühim değilse panelden geleni 1 seri diyotla pile bağlayın tavsiye etmiyorum ama doğrudan pilin ömründen yemiş oluyorsunuz.
 
Pil ömrü önemli maalesef yukarıdaki belirttğim linkteki ürünlerin max giriş voltajları farklı bu fark eder mi
 
Max giriş voltajı 12 veya 6 yazmışlar ama bence max giriş voltajı onlar değil. Kullanılacak panel voltajını ifade ediyor olmalı. Mesela 12v diye satılan paneller yüksüz 22 volta kadar çıkar. Mppt noktası da 17-18v civarı olur. Yani elinizdeki panel neyse ona göre modül almalısınız. Yoksa mppt çalışmaz.
 
Teşekkürler peki bir bir mi almalıyım yani 12 voltluk olan karta 12 voltluk bir panel mi kullanmalıyım
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,979
Mesajlar
131,628
Üyeler
3,187
Son üye
greenman

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back
Top