@Atak foruma hoş geldin. Söylediğin gibi bu tip havyaları -fişe takılı unutmadan- gerektikçe kullanmalı. Diğer türlüsü başlı başına güzel bir proje olur. Açık kaynak bu tarz projeler de var istersen bi araştır. O projelerden insanlar JBC, Hakko, Weller gibi tüm havya saplarını sorunsuz çalıştırıyor.
@aprilecho bu ticarette (hepsinin ısı regülasyonu olduğun varsaydım) parayı havya ucuna verdiğini (diğer özellikler üç aşağı beşk yukarı aynı) unutmamak lazım. Uçların kalitelisini bulmak gerek. Belki bana denk gelmedi ama tecrübem bu konuda çok kötü. 12 günün sonunda, çok da kullanamama rağmen uçların durumu aşağıdaki gibi darma dağın oldu. Üzerinde gelen uç ile daha az sorun yaşadım.
Bu arada yeri gelmişken bunu da paylaşayım, lehim sökmek için şunlardan da sipariş etmiştim. İlk defa kulanıyorum. Dolayısıyla diğer markalarla karşılaştıramam ama bunlar harika iş görüyor. Bunca zaman neden kullanmamışım hayret...
mekatronik.org
Bu arada yeri gelmişken bunu da paylaşayım, lehim sökmek için şunlardan da sipariş etmiştim. İlk defa kulanıyorum. Dolayısıyla diğer markalarla karşılaştıramam ama bunlar harika iş görüyor. Bunca zaman neden kullanmamışım hayret...
mekatronik.org
Bu işlerle uğraşıyorsan farklı uçlar kullanmayı da öğrenmelisin. Doğru ısı aktarımı için işin sırrı burada yatıyor. Bu noktada çözümü garanti eden gene bildinik markalar oluyor.
Hakko için Türkiye distribütöründe bağlantım var. İstersen sabah senin için fiyat sorabilirim. Fiyatına kesinlikle değer. Aldığın her uç aynı kalitede olacak. Dahası diğerleri gibi ne olduğu belirsiz değil, 2 yıl resmi distribütör garantili ürün alıyorsun...