ahmet ustun
Üye
Bilgilerini, tecrüberini, ilgi ve alakalarını esirgemeyen ustalarıma çok teşekkür ediyorum. Dayanamadım ustalarımın dediği gibi belkide direnç görevi görecek ince kablolarla denedim. Sonuç olumlu oldu. Cihaza en düşük viteste başladım çok zayıf puntalar attı. Cihazda 3 vites var p1, p2 ve p3. Her vitesin 1 den 100 e kadar seçeneği var. P2 de 80 seçtiğimde puntalar kuvvetlenmeye başladı. Sonrasını denemeden, ustalarımda merak ediyordur diye acemice video çektim. Cihazı biraz daha test edip alıştıktan sonra kalın kablolarla tekrar deneyeceğim. Çünkü aklımda soru işareti kalmasını istemiyorum. Cihazın üzerindeki mosfetler orjinal olmadığı için patlamış olabilir mi diye bir an düşündüm. Aslında bu haliyle işimi fazlasıyla görecek gibi, mosfetleri alelade takmama rağmen en ufak bir ısınma olmadı. Bu deneyeceğim son işlem gereksiz gibi görünebilir. Fakat bir çok kişi bu cihazlardan alıyor ve mosfetler patladığında çöpe atıyor. Benim için 6 tane daha mosfet patlayabilir ve neden patladığını bilmek isteriz. Belkide bu mosfet değişimiyle bir çok arkadaşımızın cihazı kurtulacak. Ustalarımın dediği gibi ince kablonun direnç görevi görmeside işimize gelecek. Mosfetlerden kaynaklandığını bilmemizde işimize gelecek.