ahmet ustun
Üye
Ustam ilgi ve alakanız için teşekkür ederim. Yeni bir tane sipariş verdim. Hurdası geçerse elime bunuda değerlendirebilirim. Yazınızdan anladığım 555 entegresi kullanarak yapmışsınız, yani kendi üzerindeki işlemcilerini kullanmadan.Hurda olarak satın alacak biri çıkabilir. İlan açabilirsiniz
Aynı mcu gerekli değil. PIC ile yapılır
Program işlevi benzer olacak.
Program aynı işleve sahip veya daha iyisi de olabilir. Harcamak istediğiniz zamanla ilgili. Programı başka biri yazacaksa cihaz fiyatından daha fazla ödemek gerekecektir
Ben olsam koruma özelliği de içeren program yazarım. Kısa devre durumunda mosfetler patlamaz. Akım gerilim ölçülecek. Enerji hesaplanacak.
Ben 555 li olarak yapmıştım trimpotla ayarlanıyor. Gerçek bir deneme yapmadım. Kenarda duruyor. Çok sayıda irfz44n kullandım
Mosfet ler röle ile çalıştırılıyor. Zaman ayarında kısıtlamalar olabilir.Biri yapmış çalışıyormuş
Link...
Ustam bunu 12 volt 20 amper motosiklet aküsüyle denemiştim 10 adet, 16v 3300uf paralel bağlamıştım. Hiç bir fark hissetirmedi. Takıncada aynı, takmayıncada aynı puntayı yaptı. Bence ev kullanıcıları için en uygun ve ucuz olanı Çinden sipariş edilen bu devre ve çıkma araba veya motosiklet aküsü. Yada scooter marş otomatiği, gecikmeli zaman rölesi ve çıkma akü.Biri soyle bir video atmis. Gercek gorunuyor. Oldukca basit. Ev icin ihtiyaclari fazlasiyla karsilar gibi.
Sadece Monero marka 12 volt 9 amper aküyü sıfır aldım. 12 volt 60 amper araç aküsünü lastikçi bir arkadaşımın hurdaya ayırdığı akülerin içinden seçtim 600 TL verdim. 12 volt 20 amper motosiklet aküsünü motor tamiri yapan bir arkadaşımdan, yine hurdaya ayrılan akülerin içinden rast gele seçerek, denemek için aldım. Scooter marş otamatiğini 120 TL ye bir motorcudan sıfır almıştım. Dün intetnette 98 TL ye buldum sipariş verdim.
Akülü sistem kuracak arkadaşlar için maliyet 1000 TL civarında olabilir. Zaman gecikmeli röleyi çinden sipariş vermiştim. Karaköyden 80 ile 120 TL arasında iki tane değişik model almıştım, onlarda iş görüyor.
Belki arkadaşlara faydası olur diye paylaşmak istedim. Para kolay kazanılmıyor. Para, emek ve zaman harcayarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu süreçte tecrübe ediniyoruz. Paylaşımcı arkadaşlarımızı tenzih ediyorum fakat, bir takım mücadelelerden sonra sonuca ulaşan arkadaşlardan bazıları, başkalarıda öğrenip yapmasınlar diye paylaşım yapmıyor.
Konunun başında paylaşım yapmıştım belki gözlerden kaçmıştır. Bu sistemle Dewalt 18v 54v Flexvolt 15 pilli, bataryanın pillerini değiştirdim.1 seneye yakındır yoğun kullanımda sorunsuz çalışıyor. Aspilsan kullandım 6ah batarya neredeyse 9ah olduBu video yazdıklarımın özetidir.