Merhaba arkadaşlar. Çinden verdiğim siparişim bugün geldi. Motosiklet ve araç aküsüyle denemelerimi yaptım. Söz verdiğim gibi sonucunu sizinle paylaşmak istedim. İlk önce 20 amper motosiklet aküsüyle denedim fena olmadı. Bu 20 ampere 9 amper motosiklet aküsünü paralel bağlayıp denedim gayet güzel, sağlam ve temiz puntalar yaptı. Yani 20 amperden az olmayacak, 40 amperden yüksek olmayacak yoksa sonuç alamazsınız. Asıl merak ettiğim denemeyi, 60 amper araç aküsüyle denedim. Daha ilk puntada mosfetler çatladı ve cihaz arızalandı, mosfetler kolay bulunanlardan değil, 7 bacaklı mosfetlerden olduğu için değişimi zaman alacak ve maliyetli olacak. Cihazı aldığım yere iade talebinde bulundum. Durumu izah eden bir yazı yazdım ve mosfetlerin çatladığını gösteren resim ekledim. Cevap anında geldi, ürünü göndermeme gerek olmadığını para iadesini kredi bakiyesi olarak anında ödeyebileceklerini, hesabıma gönderilmesini istersem 7 gün içinde yatırılacağını yazdılar. 462 TL ye aldığım ürün için vergiler dahil 739 TL iade ettiler. Tekrar sipariş vereceğim ve 40 amperden yüksek akü ile bir daha denemeyeceğim. Şimdilik öncelikli ihtiyacım olan RC3563 pillerin iç direncini ölçen cihazı sipariş verdim. İlk fırsatta tekrar bu cihazdan alacağım çünkü puntaları çok güzel oluyor ve tetik kullanmaya gerek kalmıyor kendisi algılayıp punta yapıyor.
Not: Arkadaşlar bu kadar uzun yazıyorum kusura bakmayın fakat forumlarda ve yotube paylaşımlarında yerli, yabancı binlerce yorum okudum. İnsanlar zamanlarını ve paralarını harcayıp bir takım tecrübeler edinmiş. Benim edindiğim tecrübe şöyle. Bu işi amatör olarak yapacak arkadaşlar için bu sistem veya gecikmeli zaman rölesiyle yapılacak sistem fazlasıyla yeterlidir. Bunu iş olarak yapacak arkadaşların son geldiği nokta, 8 bin ile 40 bin Lira arasında ücret ödeyerek pil punta makinası alıp, yaptıkları seri işlerle bunu telafi etmeleridir. Mikro dalga trafosuyla yapılan sistemlerden güzel sonuçlar çıkmıyor bilginiz olsun.