Hindistan Teknolojisi

Mikro Step

Kıdemli Üye
Katılım
25 Eylül 2022
Mesajlar
5,094
Youtube videolarinda Hindistanin kohne atolyelerinde ilkel sartlarda fakat mucizevi isler yapildigina tanik oluyoruz.
Aradigim bazi ozel teknolojik urunleri India markette goruyorum. En son aradigim monokristal diamond crystali de india markette gorunce merak edip

Hindistan teknolojide kaçıncı sırada? diye arama yaptigimda cikan bilgiye ne kadar guvenilir ama dunyanin 5. teknoloji ulkesi oldugu cikti.

Tekonolojide;

Listede Çin yüzde 29,6 ile zirvede bulunurken, ABD yüzde 9,5 ile ikinci, Birleşik Krallık yüzde 5,1 ile üçüncü, Güney Kore yüzde 4,9 ile dördüncü ve Hindistan yüzde 4,8 ile beşinci sırada yer alıyor.
 
Dogrudur bu bilgi bence, cunku Hindistanin fakirleri oyle ilkel yerlerde uretim yaparken , zenginleride baska yerde uretim yapiyordur.

Hatta zamaninda Hindistan, Ingilizler tarafindan somurulurken, o yillarda okullarinda sayi sistemleri ezberletiliyordu. Bu yuzden zamanin cocuklari yazilimda kendini cok gelistirdi. Amerika kendi saatiyle aksama kadar yazilim yapar, gunun sonunda Hindistan da ki lerde yazilima kaldigi yerden devam ederler mis. Sabah olunca da Amerika dakiler kaldiklari yerden devam.
 
O ilkel atölyeler Pakistan'da. İlkel hint atölyelerine pek rast gelmedim ben youtube'da. Ama teknolojik sıralama konusunda birşey diyemeyeceğim. Böyle şeyler çok politize de ediliyor, o yüzden birçok farklı ankete bakmak lazım eğer işin doğrusu lazımsa.
 
Yukaridaki iki basligin anlami aslinda su, Hindistan evet teknolojide gelismis isler yapiyo olmasina ragmen, CIn gibi halki bunu kullanamiyor. insanlari arasinda Iki farkli uc var demek. Ben bu sekilde yorumluyorum.
 
mesela bi zorunluluk olsa bundan sonraki hayatınızı belirtilen beş ülkeden hangisinde yaşamak isterdiniz?
 
Çin ve Kore'de açlıktan ölürdüm (menüde yılan, kurbağa, köpek, salyangoz vs), Hindistan'da mikroptan. Geriye ABD ve İngiltere kalıyor. İngilizler de yolun yanlış tarafından gidiyor, o yüzden herhalde ABD tercih ederdim :)
 
2000 li yıllarda yaptığımız bir ürüne destek vermem için Çin'e iş seyahati yapmam istendi. Kovulmayı bile göze alarak reddettim. McDonalds ile karnını doyurmak bir yere kadar, eninde sonunda o köpeği yedirecekler sana :katil2:
 
hayali teklifimde hijyen ve yemek sorun olmayacak. isterseniz seçiminizi değiştirebilirsiniz. :pillowfight1:
 
G.Kore de yasamis bir arkadasim var, su an Almanya da. Hanimi Iran li :gulus2: G. Kore yi oyle durustce anlatti ki. Kurallara uyarsan herkes ve her sey mutlu. Ben de kurallari seviyorum, herkesin uymak zorunda oldugu kurallar. Oyle kurallari var ki kiskanmamak imkansiz. En dusuk suc oranlari. dunyanin en saglikli yiyecekleri vs bir suru

Sozun ozu sevdigin adama kural yok, sevmedigin adama kural var sacmaligi yokmus orda. :kotek1:

Diger konularda da efsane isler yapmislar.
 
güney korede parkta duvarın üstünde cüzdan buldum. insanlara gösterdim ingilizce de pek anlamıyorlar umursamadılar sonra bir güvenlik denk geldi. el kol hareketleri ile bırak bırak sahibi gelir alır diyerek oradan ayrıldı. güney kore temiz, sessiz ve çok güvenli bir ülke ama expat olarak halk asla sizle arkadaşlık kurmaz ve hep küçümsenen demiyeyim ama yabancı olarak kalırsınız. bu arada türkleri gerçekten çok seviyorlar. gıda sorun değil her türlü batı yiyeceği bulmak mümkün.

çin ise bambaşka bir dünya. shezhende kaldığım otelin camından baktığımda ilk gün dev bir çukur vardı. 25 gün sonra o çukur 5 katlı bir gökdelene evrilmişti. muhtemelen 3 ayda komple bina bitmiştir. çindeki para ve altyapı inanılmaz. dünyanın hiçbir ülkesinde otobanda bu kadar fazla supercar görmedim. çinde otobana çıkınca en fazla 2-3 dakikada bir yanımdan ferrari-lamborghini-aston martin geçiyordu. elektronikte de çok hızlılar bir cihazı düşünmekle üretmek arasında en fazla 10 gün geçiyor. 10 günde mekanik-elektronik-pcb-dizgi hepsi hazır oluyordu. shenzhen gibi büyük şehirlerde gıda sorun değil carrefour ve pizza hut gibi birçok batı lokantası mevcut. aynı zamanda malezyalı müslümanların işlettiği çeşitli restoranlar var tam türk lezzeti olmasa da yeniyor. ben shenzhen'i sevmiştim gayet yaşanılabilir bir şehir.

hindistan ise çok karışık-sıcak-iç içe. kaldığım otel mumbainin en lüks oteliydi (st. regis) otelde sürekli bir buttler servisi var. kapıdan çıkınca peşine bir buttler takılıyor ve adamın görevi ne istersen anında yerine getirmek. koridorda yürürken kahve diyorsun "right away sir" dedikten 1 dakika sonra elinde kahve ile yanında oluyor. gene de gıda zehirlenmesi yaşadım ve ilk 2-3 günü hasta geçirdim. otelden bir adım çıkınca dışarıda sefalet başlıyor. sokakta yaşayanlar çok fazla. adamların bir muşamba ve bir tencereleri var. sokakta doğup sokakta ölüyorlar. onlardan daha beteri bir de paryalar var. bunlar kast sistemine bile dahil değil. sokak köpeğinden değersizler. konuşmayı bırak herhangi bir sağlık hizmeti alamaz hatta sadaka bile verilmiyor. geçmişte paryanın gölgesi değerse kirlendiklerine inanırlarmış. bunlardan da bir sürü gördüm. çaresizce yere çöküp saatlerce duruyorlar. bence akıl sağlıkları da zaman içinde gidiyor. bu üçü içinde kesinlikle hinstanda yaşamak istemezdim.
 
Son düzenleme:
benim izlenimim ABD hala en büyük çekim merkezi. avrupadan bi kaç ülke, kanada, avustralya ve yeni zelanda'yı gözde ülkeler arasında görüyorum.

çin'in henüz bi hikayesi yok.

hindistan'ın ise bu gidişatla varacağı bi yer yok.
 
Avustralya'da 4 sene yasadim. Kardesim de 3 sene Yenizellanda da..

Eger park bahce gezeyim dersen guzel sessiz sakin, modern.

Benin tek memnun oldugum sey Aliexpressten verdigim siparislerin sorunsuz ve hizli gelmesiydi. Ulke icinde teknik/hoby anlamda bir seylere ulasmak cok zor ve pahaliydi. (Torna/Freze isleri icin adam bile bulamadim ama bu biraz da yabanci olmaktan kaynaklidir. Fakat bulsam ne yazar kucucuk bir ise bile anasinin nikahini isteyeceklerinden eminim).

Dehset pahali bir ulke. 15 x 60 cm 3 yada 4 mm cama 50 AUD vermek zorunda kalmistim.

Yenizellanda daha fena. Kardesim tuttugu eve esya alamadi. Birisi ulkeyi tekediyormus da onun eski esyalarini aldi. Ikea bile yok diyordu kardesim o tarhlerde. (Simdi de yoktur herhalde)
 

Forum istatistikleri

Konular
6,563
Mesajlar
111,480
Üyeler
2,691
Son üye
5FX

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top