EK GÜNCELLEME: Baud Rate değiştirme sorununu çözdüm.
Öncelikle Elimizdeki Bluetooth Versiyonunu öğrenmek için
Benim robo90.com dan aldığım HM 10 bluetooth versiyonu MLT-BT05-V4.1
Bu versiyon için denediğim Baud Rate yapılandırması aşağıdaki gibidir. Diğer versiyonlarda da sanırım çok değişiklik göstermeyecektir.
Baud Rate ayarını değiştirmek için AT+BAUD<değer> komutunu kullanıyoruz. Baud Rate'i değiştirirken 9600 yada 115200 gibi değerler yazmıyoruz. Bunun yerine 1-2-3... gibi değerler vermemiz gerekiyor. Örneğin: AT+BAUD4 Şeklinde. (Bazı dataseet veya internet sitelerinde gösterildiği gibi "=" operatörü koymuyoruz. AT+BAUD=4 Bu versiyon için yanlış bir kullanımdır.)
Şimdi değer tablosunu sıralayalım.
[TABLE=alternate,collapse]
[TR]
[TD]
[TD]Baud Rate Karşılığı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[TD]
[/TR]
[/TABLE]
Aslında gerçekten senin söylediğin gibide denemiştim ama AT+BAUD1 yapınca Baud Rate 1200 olmuş. Benim elimdeki datasheet'e göre 1 numara 57600'e denk geldiği için Serial Monitörde ayar tutturamadım demekki.
------------------------------------------------------------------
HM 10 Bluetooth baud rate ayarı yapmaya çalışıyorum.
Datasheet'ine göre adını, şifresini değiştiriebiliyorum ama yine datasheet deki 5 tane baud rate seçeneklerinden birini seçemiyorum.
Varsayılan olarak 9600 de çalışıyor, değiştirmek istediğimde "ERR123" hatası alıyorum.
Baud Rate değiştirmek için gerekli kod
Öncelikle Elimizdeki Bluetooth Versiyonunu öğrenmek için
AT+VERSION
komutunu uygulayınız.Benim robo90.com dan aldığım HM 10 bluetooth versiyonu MLT-BT05-V4.1
Bu versiyon için denediğim Baud Rate yapılandırması aşağıdaki gibidir. Diğer versiyonlarda da sanırım çok değişiklik göstermeyecektir.
Baud Rate ayarını değiştirmek için AT+BAUD<değer> komutunu kullanıyoruz. Baud Rate'i değiştirirken 9600 yada 115200 gibi değerler yazmıyoruz. Bunun yerine 1-2-3... gibi değerler vermemiz gerekiyor. Örneğin: AT+BAUD4 Şeklinde. (Bazı dataseet veya internet sitelerinde gösterildiği gibi "=" operatörü koymuyoruz. AT+BAUD=4 Bu versiyon için yanlış bir kullanımdır.)
Şimdi değer tablosunu sıralayalım.
[TABLE=alternate,collapse]
[TR]
[TD]
Atama Değeri
[/TD][TD]Baud Rate Karşılığı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
1
[/TD][TD]
1200
[/TD][/TR]
[TR]
[TD]
2
[/TD][TD]
2400
[/TD][/TR]
[TR]
[TD]
3
[/TD][TD]
4800
[/TD][/TR]
[TR]
[TD]
4
[/TD][TD]
9600
[/TD][/TR]
[TR]
[TD]
5
[/TD][TD]
19200
[/TD][/TR]
[TR]
[TD]
6
[/TD][TD]
38400
[/TD][/TR]
[TR]
[TD]
7
[/TD][TD]
57600
[/TD][/TR]
[TR]
[TD]
8
[/TD][TD]
115200
[/TD][/TR]
[/TABLE]
@tekosis sen işin doğrusunu söylemişsin ama ben çok kurcaladığım için becerememişim anlaşılan.@Gokrtl Baud ayarı için komutu yazarken araya = koyma.
AT+BAUD2 şeklinde bir dene istersen. Dokümanda eşittir yok.
Aslında gerçekten senin söylediğin gibide denemiştim ama AT+BAUD1 yapınca Baud Rate 1200 olmuş. Benim elimdeki datasheet'e göre 1 numara 57600'e denk geldiği için Serial Monitörde ayar tutturamadım demekki.
------------------------------------------------------------------
HM 10 Bluetooth baud rate ayarı yapmaya çalışıyorum.
Datasheet'ine göre adını, şifresini değiştiriebiliyorum ama yine datasheet deki 5 tane baud rate seçeneklerinden birini seçemiyorum.
Varsayılan olarak 9600 de çalışıyor, değiştirmek istediğimde "ERR123" hatası alıyorum.
Baud Rate değiştirmek için gerekli kod
AT+BAUD=0
0 ile 4 arasında seçenek var. Default olarak 4 ama diğer 0-1-2-3 seçeneklere izin vermiyor.Ekler
Son düzenleme: