Al, pişman etmeyecek bir pense. Amazon'dan mı alıyorsun? Özdisan'da pinleri ve soketleri bulunabiliyor. Bulunmayanları da talep edip getirtebiliyorsun.
Multimetre de Uni-T
Güç kaynağında Korad
Sıkma Pensesinde Engineer
Yakında standartları belirleyen bir forum olacağız.
Mekatroniğe sormadan bir şey almayın diyecekler :katil2:

Valla Knipex'in fiyatını gördükten sonra artık PA-09 kelepir kaldı :katil2:

Korad lar için banana kablosu yapacağım, hangi ucu ve kabloyu ve klipsi alayım motorobit.com dan?

Son düzenleme:
@coder bu satınalmalardan başka size asıl gerekli olan direnç,kondansatör ,transistor,Opamplar voltaj regülatörleri falan aldınızmı?

Hayır almadım, set halinde önerin var mı?
Ben projeye göre alırım diyordum.
Projeye göre alınırda .Bazı komponentler sık kullanıldından bunlara ait elinde stok olması gerekir.
Ben hiç set halinde internetten komponent almadım.
Bu tür malzemeleri elektronik konusunda tecrübesi olan arkadaşlarınızla beraber yapmak herzaman avantajlıdır.
Yoksa patates (fake) bir transistör yüzünden masanın başında ,devre çalışmıyor diye saatleriniz geçer,bu da heves kırar

Mesela BC serisi transistörler. Ben lazım olur diye hepsinden 5 tane almıştım. Sonra NPN de BC547, PNP de BC557 kullanıp durdum. diğerleri hala 5'er tane kutu da duruyor. Bu güne kadar 50 tane bc547 kullanmışımdır. Hatta şimdi onların SMD lerini kullanmaya başladım.

Yukarıdaki muhabbetin aynısı BD serisi transistörler içinde geçerli.
Datasheet okumayı öğrenmen lazım. ancak o zaman tam hedefi 12 den vurabilirsin. Onun dışında set almanı önermem.

Bu arada satın almanız gereken en önemli ölçü aletlerinden birinide yazayım
Google a "Transistor Tester " diye yazın
Bu cihaz kesinlikle eliniz ayağaınız olacak
Hangisini alayım diye soracak olursan .Bu konuda @Alt 255 kesin sana en ucuz nerede var yardımcı olabilir

Son düzenleme:
Bu cihaz kesinlikle eliniz ağaınız olacak
Hangisini alayım diye soracak olursan .Bu konuda @Alt 255 kesin sana en ucuz nerede var yardımcı olabilir
Aslında öğrenmek açısından multimetre ile baksa şimdilik daha iyi olmaz mı abi? Konuyu anlayınca pratik olması açısından Bir tane LCR T4 - T7 Alabilir.

Aslında öğrenmek açısından multimetre ile baksa şimdilik daha iyi olmaz mı abi? Konuyu anlayınca pratik olması açısından Bir tane LCR T4 - T7 Alabilir.
Evet tabiki daha iyi olur.Ama başklangıçta bir transistrün sağlam olduğunu 2-3 saniyede ölçerse daha hızlı devre yapmasına sebep olur.Ayrıca component tester ona taklı olan komponentin ne olduğunu hızlıca anladığından belki direnç diye direnç formunda bobinleri kullanmamasını sağlar. Yada mosfeti transistör diye takmaya çalışmaz gibi

Bu cihaz kesinlikle eliniz ayağaınız olacak
Bende LCR T4 var, olmasaydi LCR-TC2 alirdim. Bendeki Turkiye'de 300 TL'ye falan satilirken 90 TL'ye Trendyoldan bulmustum. BU yeni modeller hazir kutulu ve sarjli pili var icinde. Pille falan ugrastirmiyor, kendin kutu yapacagim diye ugrasmiyorsun. Renkli ekran oldukca kaliteli. Ayrica T4'un taniyamadigi bazi triyak, tristor ve zenerleri taniyabiliyor.

Bilgilerinizi doğru girdiyseniz (Adres, TC Kimlik No) hiç bir sorun çıkmaz. Kargo ve vergi zaten fiyatın içinde. Teslimat, gümrük vs Amazon halledecek. Sorun çıkarsa da paranızı iade eder.

Bilgiler doğru da kafama takılan adres ve isim kısmında Türkçe karakterler sorun çıkarmaz umarım gelirken.

Bende LCR T4 var, olmasaydi LCR-TC2 alirdim. Renkli ekran oldukca kaliteli. Ayrica T4'un taniyamadigi bazi triyak, tristor ve zenerleri taniyabiliyor.

Der de-5000 lcr metre almıştım iş yapmaz mı transistör ölçümünde?

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,952
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back