bu konu yeni başlayanlar için çok faydalı olmuş. aynı oda da uyuyorum, odada kimyasal malzemelerde oluyor. bir odanın nem seviyesi ve havalandırması nasıl olmalı araştıran var mı? aspratör önerisi olan?
bir elektronikci bir sorunla karşılaştığında önce kendisi yapmaya çalışır. iyisini yapmayı beceremesse sonra gider hazırını alır. ama bu arada proje malzeme yok diye bekler de bekler... çoğunlukla malzeme projenin önüne geçer... sözlü itiraf etmesi zor olsa da elektronik hobi zaten büyük bir takıntıdan ibaret değil mi...Ama işte @sedat ın konusunda da dediğim gibi, artık böyle donanımlı bir atölyen olunca proje yapma baskısı artıyor. Herkes proje görmek istiyor artık
Hesaplama zaten. Forumda çoğumuzun kalbi var.Hesaplamadım.
Üstü kapalı forumda kalpsiz kişiler olduğunumu ima ediyorsun?Hesaplama zaten. Forumda çoğumuzun kalbi var.
Bakış açını değiştir. yoksa banlarımÜstü kapalı forumda kalpsiz kişiler olduğunumu ima ediyorsun?
* HenüzTek kısıtlama ağ üzerinden komutla BNC yi sokete takamıyorsun
Şöyle birşey aklıma geldi.Çok geniş komut seti var. Tek kısıtlama ağ üzerinden komutla BNC yi sokete takamıyorsun
Ama ben sadece gerektiğinde ağa bağlıyorum benim cihazları. Neticede bunlar yüksek çözünürlüklü hassas cihazlar, her ne kadar iyi filtreleniyor olsa da ağ bağlantısı üzerinden gelecek parazitleri istemiyorum.
siglent tarafında web browser var imiş ama pek beğenmedim tasarım olarakSCPI denen bir protokol ile kontrol ediliyor bunlar. Bu protokol standarttır, bütün markalar destekliyor bunu. Rigol'un Windows için kontrol programları var, ben indirmedim, kullanmadım hiç. Forumlarda dendiğine göre dünyanın yazılım bileşenini kuruyormuş, hiç sevmediğim şey. Ben işimi linux shell veya python ve SCPI ile hallediyorum.
Linux güvenlik olarak çok daha başarılı tabiki.SCPI denen bir protokol ile kontrol ediliyor bunlar. Bu protokol standarttır, bütün markalar destekliyor bunu. Rigol'un Windows için kontrol programları var, ben indirmedim, kullanmadım hiç. Forumlarda dendiğine göre dünyanın yazılım bileşenini kuruyormuş, hiç sevmediğim şey. Ben işimi linux shell veya python ve SCPI ile hallediyorum.
SCPI için linux kurmanıza gerek yok excel makroları üzerinden dahi kullanılabiliyormuşLinux güvenlik olarak çok daha başarılı tabiki.
Olmadı programları bir deneyim.
Bende Windows yanına bir linux dağıtımı kurarım artık.