Probların tümünde her iki ucundaki renkler sarı olarak geldi, onları kanal renklerine göre değiştirdim.

Ekler

• 20240107_130404.jpg
    20240107_130404.jpg
    733.4 KB · Görüntüleme: 55
İkinci kanala takınca mavi Auto/Setup düğmesi ile ekran böyle oldu.
20240107_131624.jpg

Şimdi sormak istediğim bu dört probun da kalibrasyon işleminde bir hata ya da eksiklik var mı yapamadığım?

Cihazı kapatıp açtığımda ekrandaki gibi iki yatay yeşil çizgi görünüyor, arasında ise dalgalanma va. Fotodan belli olmuyor olabilir , bu iki çizginin üst üste olması gerekmiyor mu?

20240107_134655.jpg

Prob 1x modundayken daha çok belli oluyor
17046267291336097967464865087106.jpg

1khz test sinyali değilmi bu?

Son düzenleme:
Time base çok küçük. Zaman ekseninde uzaklaşman lazım. 1us time base 1khz sinyali görmek için çok küçük. 1000 kat uzaklaşsan rahat görünürdü. Bir de trigger da doğru ayarda olmayabilir. Yoksa sinyalin yükselme ya da alçalma anını yakalardın.

Osiloskobu öğrenmene motivasyon olsun. SDS1104X-E ile SPI dijital protok çözümleme :)

1704632114348.png

aslında senin güzel bir basic electronic tutorial'ına ihtiyacın var. ingilizce yazma sebebim. ingilizce kaynakların çok daha detaylı ve eğitici olması ama youtuba girdiğinde osiloskop yazsan binlerce video çıkar bu videoların da büyük kısmı boş konuşma veya kötü anlatım. linkini verdiğim w2aew "alan wolke" temel elektronik ve radyo alıcıları konusunda harika bir eğitmen. bu kanalın gene temel elektronikle ilgili diğer videolarına da bir göz atmanı tavsiye ederim.

Benim de çok ihtiyacım var şu osiloskopu iyi anlatan birine. Hala öğrenemedim. @taydin Abi bir video çekse hemen öğrenirim halbuki. :D

Evde ufak tefek tamir işlerine girişirim diye düşünürken iş nerelere geldi

Senin şu anda bir projeye ihtiyacın var. Yapmaktan zevk alacağın, bittiğinde de kullanacağın bir elektronik sistem düşünmeye başla. Projeyi bulduğun anda da, o projeyi yapmak için eksik olan bilgileri öğrenmeye başla. En verimli öğrenme bu şekilde olur bence.

Senin şu anda bir projeye ihtiyacın var. Yapmaktan zevk alacağın, bittiğinde de kullanacağın bir elektronik sistem düşünmeye başla. Projeyi bulduğun anda da, o projeyi yapmak için eksik olan bilgileri öğrenmeye başla. En verimli öğrenme bu şekilde olur bence.

Düşünüyorum zaten aklımda. ( bir zahmet oluversin ) :)

Breadboard önerin varmı şöyle sağlam işimi görecek hemen pert olmasın.

Sonra da kablolar besleme devresi filan da aldım mı işe girişirim.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,952
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back