Bu arada aynı resimde ,mantar panonun üstüde çok şık 3D koyun,kuzu,tavuk :katil2:

Konu dağılmasın diye hepsini biryerde toplamaya karar verdim.

Ekipmanlarımı yavaş yavaş tamamlıyorum, eksikliklerim var, farklı yapmak isteyipte dar alandan dolayı küçük beyaz bir masa üstüne raf yaptım ve ekipmanlarımı yerleştiriyorum.

Bir raf daha ekleyeceğim.
Byaz plastik masanın üstünü 0.5cm MDF kestirmeyi düşünüyorum.
İzolasyon trafosu olarak bana ne almamı önerirsiniz, lütfen link verin. 220v 150va yeterli gibi.

Sizce orta katı beyaz masanın üstüne taşımak nasıl bir fikir?

Not. olmazsa olmaz almam gereken eksik bir şey kaldıysa lütfen belirtin.
Mechanic T12 Pro sipariş verdiğim havya istasyonu yarın ya da pazartesi elime geçicek.

28486 eklentisine bak

28487 eklentisine bak

28488 eklentisine bak

28489 eklentisine bak
Ben rafta duran alet vb. ayaklarına çift raraflı şeffaf silikon bant yapıştırıyorum. Elle asılsam bile yerinden oynamıyorlar, sökmek istersem de hiç leke bırakmadan sökülebiliyorlar. Kullanım sırasında, deprem vb. hallerde koruyacak kadar iyi tutuyorlar. Dar alanda çalışırken dikkat dağınıklığıyla masadan kalkarken prob, koluna, sandalyeye vb takılırsa osiloskobu düşürmeyi de önler.

@Sercan
Brymen ölçü aletini şeffaf plastik saklama kutusu içine koyduğunu gördüm, bu kutunun linkini rica etsem?
Kullandığım ürün Sembol plastiğin 512 model çekmecesi. Bende 510, 512, 513 modelleri var. 513 modele sığmıyor, 510 ise çok büyük.

Bunlar bizim komşu sayılacak bir yerden gidip aldım. O sebeple online nasıl temin edebilirsin bilmiyorum. Sanıyorum teklif alıp kargo ile gönderim sağlarlar.

Bu cekmeceli malzeme kutularinda plastik kalitesinden odun vermemek hatta varsa yumusak egilip bukulebilen plastik kutular almak lazim.

Bir suru cekmecem var. Oldukca yaslilar. Plastikleri gevreklesti. Kolayca kiriliyor. Yuvasina takip cikartirken SIKISIYOR.

25cm derinlik
15cm genişlik
15cm yükseklik.
Bu ölçülerde kapaklı denk gelen olursa arıyorum

İçine multimetre koyacağım.

Kullandığım ürün Sembol plastiğin 512 model çekmecesi. Bende 510, 512, 513 modelleri var. 513 modele sığmıyor, 510 ise çok büyük.

Bunlar bizim komşu sayılacak bir yerden gidip aldım. O sebeple online nasıl temin edebilirsin bilmiyorum. Sanıyorum teklif alıp kargo ile gönderim sağlarlar.

512 olana mı sığıyor? problar ile birlikte rahat rahat sığıyor mu

512 tek parça iki çekmeceli olanı. Rahatlıkla sığıyor. Hatta aksesuarda orada duruyor. Aşağıda benim kullanımı görebilirsin. Masa ya da raf derinliğine dikkat etmeni öneririm.

1000030197.jpg
1000030198.jpg

raf derinliği 30 cm, yanına birde lcr metre koyarım eğer sığarsa, senin fotolara göre sığacak gibi görünüyor.

20240107_122945.jpg

Probu birinci kanala taktım.
Sağ üstteki mavi buton Auto/Setup yazan yere bastım ve ekrandaki gibi bir görüntü geldi.

Son düzenleme:
Probun kalın ucundaki ince ayar vidasından aşağıdaki gibi bir ayar yaptım ve sanırım kalibre düzgün bir şekilde oldu.
20240107_123511.jpg

Pakedinden çıkan tornavidayı kullanarak prob üstündeki ayar vidasıyla oynayarak ekrandaki görüntüyü köşeleri Keskin bir dikdörtgen haline getirmeye çalışmak lazım. Bunu ayarladığın zaman o prob o kanala ait prob oluyor. Diğer kanallarda diğer probları kullanman gerekiyor ve her probu kendi ait olduğu kanalda ayarlaman gerekiyor.

Kablosunun osilaskoba bağlantıpı tarafta sarı bilezik var. Onun ötesindede bir delik var. Ayar yeri orası. Kutusundan özel bir tornavida çıkmış olmalı onunla ( o yoksa saatçi tornavidası ile) ayar yapmalısın. Resimdeki gibi görüntü alırken ayar yaparak ekrandaki şekli kare dalga haline getireceksin.

Problar gündemdeyken ben de bir şey sorayım. Bu problem in uçlarındaki yaylı aparat, yani kıskaç ayrı bulunabiliyor mu. Geçen mosfet ölçerken bir hata yapmışım mosfet aşırı ısınmış eridi plastiği.

Şimdi osiloskop ekranındaki kareleri kullanarak temel ölçümleri gözle yap. Sonra da "measure" butonuna basıp aynı ölçümleri osiloskobun kendisine yaptır. Sonuçların aynı olduğunu gör.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,978
Üyeler
2,834
Son üye
Tulpar

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back