İstanbul'da her semtte mutlaka hurdacı var. Bu söylediğime Florya, Göktürk, Caddebostan, Fenerbahçe gibi kalburüstü semtlerde dahil. Aynı şekilde bit pazarları kurulur. Tepeören gibi lüks villaların olduğu uzak köşelerde dahi bit pazarı bile kuruluyor. Ben şu an Ümraniye'deyim ve bu civardaki hurdacılara gidiyorum, Ataşehir'de yeni bir bit pazarı kuruluyor, meşhur Kadıköy bit pazarı var, Feriköy antika pazarı, Dolapdere bit pazarı var. Çok nadir de olsa, zaman zaman Sancaktepe civarında daha yoğun olan hurdacılara da gidiyorum.
Fırsat buldukça, denk geldiğim yerlere gidiyorum, keyif de alıyorum. Hatta buralara üniversitede profesör olan arkadaşlarımı bile götürüyorum. Forumdan bir kaç arkadaşa Bursa'da pit pazarı varmış gidelim filan demiştim ama zamanı uydurup, planlayamadık. Ankara'da kuruluyor, oralarıda merak ediyorum.
Yani gitmek istersen yer çok, biraz da macera katmak istersen şehirdışına gidebilirsin. Etrafındaki hurdacıların nerede olduklarını bilmiyorsan kağıt toplayanlara dahi sorabilirsin. Bit pazarı için internet araştırması yapabilirsin. Tabii bilindik yerlere gitmekte fayda var...