İki multimetre arasında farklı değerler.

erhan_25

Üye
Dairenin zili çalmaz oldu, kabloları kontrol ettikten sonra diyafonun küçük kartı üzerinde bulunan altı adet küçük diyotları UNI-T89x ile diyot kademesinde kontrol ettim hiç bir değer göstermedi. Bir de çok önceden almış olduğum TTT-ECHNI-C VC830L ile ölçeyim dedim, diyotlardan beş tanesi sağlam biri bozuk çıktı. Üçüncü bir multimetrem yok, sizce hangisi güvenilir.

TTT-ECHNI-C VC830L güvenilir. Diğerinin pili zayıflamış veya arızası olabilir. Diyodu hiç ölçemeyecek kadar kötü değildir.

Diğer ihtimaller mevcut. Probları multimetre üzerine ters takmak, uykusuzluk vb.

UNI-T89x multimetre yeni sayılır fazla kullanılmadı, ayrıca pil zayıf göstergesi ekranda gözükmüyor, problara gelince siyah prob "COM" soketine kırmızı olan direnç soketine takıldı, acaba diyotların küçük olmasının etkisi olabilir mi?

UNI-T89x multimetre yeni sayılır fazla kullanılmadı, ayrıca pil zayıf göstergesi ekranda gözükmüyor, problara gelince siyah prob "COM" soketine kırmızı olan direnç soketine takıldı, acaba diyotların küçük olmasının etkisi olabilir mi?

devamında diyot kademesine geçiş için sarı butona basıyor musunuz?

Sarı butona basmıyorum, komütatör düğmesini diyot kademesine getirip ölçüyorum.

uni-t diyot testi için ayarlayarak problarda gerilimi diğer multimetre ile ölçün. 0.8-1V dan fazla olmalı.

komitatoru süreklilik-diyot kademesine getirip sarı butona basın, ekranda diyot işaretini gözlemledikten sonra bahsettiğiniz diyotları tekrar ölçün.
Cevabımı geciktirdim kusura bakmayın, dediğini yaptım diyotlar sağlam çıktı, diğer kademelerde de sarı butona basarak mı ölçüm yapayım. Cevaplarınız için teşekkürler, sağ olun.

Cevabımı geciktirdim kusura bakmayın, dediğini yaptım diyotlar sağlam çıktı, diğer kademelerde de sarı butona basarak mı ölçüm yapayım. Cevaplarınız için teşekkürler, sağ olun.

bazı kademelerde iki farklı modda ölçüm yapılıyor. o yüzden komitator skalasında beyaz ve turuncu olmak üzere iki farklı renk kullanılmış. örneğin, buzzer ve diyot işaretli ölçüm kademesinde buzzer işareti beyaz, diyot işareti ise turuncu renkle basılmış. süreklilik testi yapmak için komitatoru buzzer işaretli kademeye getirmeniz yeterliyken diyot ölçümü için sarı (sel) butona basmanız gerekiyor.

Forum istatistikleri

Konular
7,718
Üyeler
3,117
Son üye
MekanikAdam

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back