ARIYORUM Ikinci el shaft encoder ariyorum.

Mikro Step

Kıdemli Üye
Katılım
25 Eylül 2022
Mesajlar
3,887
Devir basina asagidaki degerlerde devir basina pals veren ikinci el incremental encoder ariyorum. (Isterseniz kiralayabilirim)

20000 yada 10000 yada 8000 yada 5000 yada 4000
 
Step motorda 0.01 derecelik aci degisimini olcmek istiyorum. 360/0.01=36000

x4 modunda 9000 PPR encoder gerekiyor.

Elimde argon/neon lazer tupu var. Huzmeye 0.01 derecelik aci verdigimde benegin 10mm yer degistirmesi icin yaklasik 60m hedefe ihtiyacim var.
1mm mesafe degisimine razi olursam 6m kadar aciklik gerekiyor. Fakat yer degistirmeyi 10mm olarak kumpasla olcmek isime geliyor.
Milletin sikayetine maruz kalmadan 60m de laserle calismak icin de ozel arazi gerekiyor.

Belki paralel aynalar kullanarak laserle olcum yapabilirim fakat bu kezde mahalle camcisina kestirecegim ayna ne kadar mukemmel olabilir ki?
Ote yandan aynalarin paralel montaji da baska bir dert.

Olcum araligim max 6 derece.

Akliniza bir yontem geliyor mu?

 
Webcam lensini çıkarıp doğrudan sensöre lazer tutabilirsiniz. Örneğin 500 piksel ve 3 mm genişliğinde sensör için piksel başına 6 mikron çözünürlük verir.
 
Kayis kasnak fikri guzel ama amacim cok cok kucuk acilari olcmek. Kayis kasnak, beraberinde bir hata getirirse bosu bosuna ot yolarim.

Aradigim cozunurlukte sensorlerin tanesini 75 Euroya buldum fakat min 15 tane siparis etmem ve 12 hafta beklemem gerekiyor.

Endustriyel urun almaya kalkarsam 70 bin. TL gibi sacma rakamlarla karsilasiyorum.

Webcam sensoru fikir olarak simdilik bir kosede dursun.

Hala cozumsuzum.

Cin mali encoderlardan simdilik uzak duracagim.
 
Son düzenleme:
Kullanmadım ama resolver diye bir alet var. Yanlışım yoksa encoderin yetmediği yerde kullanılıyor. Nasıl çalıştığını tam bilmiyorum ama bir bak istersen senin kendin yap yeteneklerin ile bir şeyler ortaya çıkabilir.
 
Olabilir aslinda. 10 yil once 32768 ppr icin proje yapmistim.

Hurdacidan aldigim Amerikan mali Singer marka resolverim var.

Zamaninda bunlar hemde marka olanlar hurdacida zibil gibiydi. Ucaklarin kontrol duzeneklerinde cok cok kaliteli karmasik bir disli mekanizmasi uzerinde 8-10 kadar resolver olurdu.

Hurdaci bunlari cok kaliteli minik motor diye satmaya calisir fakat bu motorlari alanlarin donduremedigini soyler bu yuzden de demir bakir parasina satardi.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,899
Mesajlar
100,689
Üyeler
2,498
Son üye
TaKo

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top