İranlı göçebe bir ailenin günlük yaşamını anlatıyor..Kız keçiyi ararken keçinin dolaşabileceği yerlerde dolaşıyor.
Çekimi kim yapıyor merak ettim.. profesyonel biri olmalı..belki dağcıdır.
Ekipmansız bunu yapmak deli işi. Tebrik etmek lazım ama hayatın değeri de yok anlaşılan. Keçi kaybolsa daha iyi. Hatta kendin de kaybolabilirsin. Gittiğin yeri iyi bilmek lazım. İndiğin yerden geri çıkamayabilirsin.
Ekipman olsa milyonlar verseler yapmam.
Keçiyi bulsa ne yapacaktı acaba? Kucağında mı taşıyacak kayalıkta?
Bu kanal bence profesyonel belgeselcilerin kanalı, çekimleride onlar yapıyor. Belki bazı yerlerde dron bile kullanmış olabilirler. Kıza gelince.. Bazı sahnelerin abartılı olabileceğini veya senaryo olduğunu düşünmedim değil..
Youtube anasayfada haftasonu Dena'nın video önerileri çıktı. Bir videoda uçurumlu kaya patikasında erik/elma benzeri birşey topladı. Elma ağacına benzemiyordu. Acaba İran'a özel farklı bir ağaç mı derken yapay zeka ağaca memengiç dedi. Bende menegiçe benzettim ama meyvesi garipti.
Başka videoda kivi topladı, bir başkasında kabak. Kabak yaprakları kabak gibi değildi.
İran birçok meyvenin anavatanıymış.
İzledikçe hemen hemen aynı mekanlarda geçen başka kanalların içeriklerine rastladım. Adamlar meyveleri alıp ağaçlara yapıştırıyormuş. (defineci kanalları gibi)
Dena kanalında kayada tavuk yumurtası ve tavuk buluyor, başka kanal ise tavuk yumurtasını keklik yumurtası bulmuş gibi lanse ediyor.
TALAVA Explore the Uncharted: Join Hojjat, the intrepid nomad, as he embarks on daring expeditions to the far corners of our planet. From rugged mountain peaks to dense rainforests, witness the raw beauty of nature through his lens. Secrets Revealed: Uncover ancient mysteries, hidden...
Greetings, esteemed viewers of Rosta Channel! We extend our heartfelt gratitude for selecting our channel as your preferred source of entertainment.Brace yourselves for an exhilarating journey into the heart of the rugged and unforgiving mountains, where the indomitable spirit of the nomads...
✨ **Welcome to Our Channel!** ✨️ Join me on an exciting journey into the breathtaking nature and authentic nomadic life of Iran! Here, you’ll discover the vibrant tribal lifestyle, migration patterns, essential survival skills, delicious local cuisine, and the rich culture of nomadic...
Bende aynısını düşünmediğim değil.
Ama! Ama Italyanların sık sık kullandıkları bir söz var: Se non è vero, è ben trovato (Giordano Bruno)
Doğru olmasada güzel uydurmuşlar