infrared termometre

czorgormez

Temporary user
el tipi bir infrared termometre almak istiyorum çok marka ve model var o yüzden kullanana sorayım dedim.
ihtiyaçlarım:
- çift lazer olursa paralaks hatası düşer iyi olur
- spot size olabildiğince küçük olsun genelde 30cm civarından ölçüm yapacağım
- çok geniş ölçüm aralığı lazım değil yüksek sıcaklıklara çıkmayacağım -50 ile 400 derece arası yeterli.
- mümkünse harici sensör girişi olabilir ktipi vs.
- ekonomik bir ürün tercihimdir

marka-model tavsiyelerinizi bekliyorum.

1752511311080.png

Bu üründen kullanıyorum. Bir eksikliğini hissetmedim.

Original equipment manufacturer diye geçer. Bir şirketin diğer şirket(ler) için ürettiği isimsiz ürün.
Yanlış soru sorum galiba. Oem'in ne olduğunu biliyorum. :)
Yani oem de olsa belli limitleri vardır. Biraz detay rica edeyim demek istemiştim. Kaç dereceye kadar ölçüyor, menüsü var mı, varsa menüsünde neler var? Falan filan.

BENETECH Lazerli Infrared Temassız Isı Ölçer - Termometre. Lazer pointer ile uzaktan objelerin sıcaklığını ölçün. Kullanım alanları:Sıcak, tehlikeli ya da ulaşması zor yerlerdeki yüzey sıcaklıkları ölçümü Depolama sıcaklığı: -20 + 60 0C (-4 + 140 0F) Çözünürlük:0,1 0C ya da 0,1 0F Tekrar edilebilirlik: %1 ya da 1 0C Ortalama pil ömrü: Lazersiz 22 saat, Lazer ile 12 saat Spektral reaksiyon: 8-14 um Güç: 9V pil Reaksiyon süresi: 500 milisaniye, %95 Doğruluk: -50 +0 0C (-58 +32 0F): +/- 3 0C (+/- 5 0F) 0 + 380 0C (32 716 0F): +/- 1,5 0C (+/- 2,7 0F) ya da +/- %1,5 Çalışma nemi: 10-95% RH yoğuşmasız. 30 0C (86 0F)’a kadar Sıcaklık ölçme aralığı: -50 +450 0C (-58 +842 0F) Uzaklık / nokta alanı oranı: ‘12:01 Yayma oranı: 0,95 Ön tanımlı Çalışma sıcaklığı: 0 – 40 0C (32 - 104 0F) Boyutlar: 153x101x43 mm Ağırlık: 127 gr.

Acaba test yapma imkanı var mı bu markaları?
Buz dolabı deep freeze bölümünde 3-4 saat kapı açılmadan saklanmış plastik kutu, paslanmaz ve emaye kazanların yüzeylerinden ısı ölçümü.
Bu objelerle aynı testi kaynayan suda saklayınca tekrarlanması (koşullara göre gerçek ısı bir kaç derece fark eder).
Referans ısı kaynağı varsa daha iyi olur, ama onun bulunması zor (buz referansı harıç - hazırlama prosedürü var).
Eritilmiş kalay yüzeyinden de olur. (termokupl ile kıyaslayarak).

Madem oem ben bunu alırım %50 daha ucuz. Marka da yabancı değil. :)

Benimki bundan galiba. En ucuzunu almıştım. Vücut sıcaklığını ölçemiyor. Hassasiyet konusunda iyi değil sanırım. Ben transistör kaç derece ısındı stabilmi vs testlerinde kullanıyorum. Bana yetiyor.

7~8 yıldır kullanıyorum. Memnunum
Daha önce ucuz IR termometre modellerden birini almıştım. 100 üstü çelik yüzeylerden pek doğru ölçüm yapmıyordu.
Rica etsem bu modele ait tecrübelerinizi paylaşabilir misniz?
(tekrarlama hatası, çeşitli radiation emiğssivity değerlerde yüzeylerden alınan hataların ölçüm sonrası doğru değere getirilmesi, diğer termometrelerle kıyaslanma sonuçları ve s.)
Bunun bir üst modelinde termokupl da var.

TFA termometreyi parlak yüzeyde hiç kullanmadım. Genel olarak fırınlama sırasında PCB sıcaklık takibi için kullandım.
Aynı nesneye Unit 712 termal kamera ile baktığımda 2~3°C fark oluyor. Emissity değerini değiştirecek menü yok. Sadece Celsius-> Fahrenayt seçenekleri var

uni-t 306C almaya karar verdim.
12:1 spot oranı ve dairesel lazeri ile tam ölçüm bölgesini işaretlemesi işime yarayacak. 500 dereceden fazlasına ihtiyacım yok.
8-10K vereceksem termal kamera alırım.

şurada fiyatı da uygun:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,989
Üyeler
3,189
Son üye
Crow

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back