Instrustar ISDS205X USB osiloskop arızası

Benzer bir problem yaşıyorum. PWM entegre ölçümü yaptıktan bir müddet sonra bilgisayarın usb portlarına yeni bir cihaz takınca gelen ses belli aralıklarla gelip gitmeye başladı. Ses kesilsin diye osilokopu usb porttan çıkarttım. Ertesi günü bilgisayarın usb portlarına klavye mouse takınca çalışmadığını farkettim. Tüm usb portlar arızalanmış. Tahminim çipset arızalandı. Dahası osiloskopta arızalanmış. Artık bilgisayar mı osiloskobu bozdu, osiloskop mu bilgisayarı bozdu bilmiyorum. Osiloskobun üzerinde CY7C68013A entegresi var. Büyük ihtimal bu entegre arızalandı. Sorum şu bu entegreyi alıp değiştirsem tekrar çalışır mı? Bu entegre üzerinde uygulamaya özel bir programlama yapılıyor mu yoksa tak çalıştır şeklinde birşey mi. Bilgisi olan yardımcı olursa memnun olurum.
 
Entegre Cypress'in bir MCU su. Üzerindeki program geri okunabiliyor mu bilmiyorum. Okunamıyorsa MCU yu değiştirmenin bir faydası olmaz.
 
  • Beğen
Reactions: eec
Araştırmakta fayda var. üzerindeki program çok sofistike bir program değil belki kilitlemeyen gerek duymamışlardır.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,150
Mesajlar
134,156
Üyeler
3,247
Son üye
arslankaan99

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back
Top