Isıyla eklenebilen somun kutusu

Sercan

--
3D tasarım dünyasında vidalama işi için birkaç yöntem var. Bazıları doğrudan yuvanın içini somun gibi kullanıyor, fakat dayanıklılık açısından "heat insert" setleri epey kullanılıyor.

Geçtiğimiz günlerde basit bir kutu tasarladım ve bunu 3D yazıcıdan çıkarttım. Bu sefer, bende hurda cihazlardan biriktirdiğim ve ısıyla eklenebilen somunları kullanmak istedim.

Erimiş plastiğin havya ucuma zarar vermesini engellemek için, havyamı bu işe bulaştırmak istemedim ve bunun yerine Hakko ölçülerinde çok ucuza satılan bir havya satın aldım. Bunun için ayrıca havya ucuna takılan uçlardan da aldım. Nihayet hepsi ulaştı. Uçlar güzel bir plastik kutuda geldi, ama dağınık duruyordu. Ben de hemen içine organize edebilecek bir parça bastım. Yazdırmak isteyenler için FreeCAD dosyasını ekledim.

Isıyla eklenebilen somunlarımı bu uçlarla yerine takacağım. Bir de bunlar için 90 derece bastırsın diye bir stand tasarlanıyor, fakat ona şu an gerek var mı bilmiyorum. Gelişmeleri paylaşmak için bu konuyu başlattım.

20251014_113129.jpg
20251014_112601.jpg
20251014_112737.jpg
20251014_112806.jpg
20251014_160409.jpg

Ekler

YouTube kanalının bir Sigma profil ile bir proje yapmıştı.

İnsertler bazen yamuk girebiliyor. Çakma anında fark edilmiyor ama vidalamada kendini gösteriyor.

Sütun yerine, havya sapına bir tane dairesel su terazisi de takılabilir.

1760535749187.png

Birbirine benzeyen çok fikir var, hemen hepsi de kullanılmadığında çok yer kaplayabilecek sutun matkap tarzı şeyler. Ben aşağıdaki özgün yaklaşımı daha çok beğendim.

Adam, mikrofon standına bir aparat yapıyor ve çok geniş bir çalışma alanında yine 90 derecelik dik bir açıyla montaj yapabiliyor. Bunun ucunu modüler yapabilirsem, havya yerine başka şeyler de takmam mükün olabilir. Hatta belki de sıcak hava için filan kullanabilirim.

Ben de bir tane mikrofon standı sipariş ettim. Değişik fikirleir denemek için gelmesini bekliyorum.

Aslında ender3 ısıtıcı fişek ve alüminyum blok ile ısıtma yapılabilir. Daha kibar ve kontrollü olur.

Stand bir gelsin de, ne kadar ağırlık kaldırabileceğine bakacağım. Bahsettiğim gibi, sıcak hava ucunu tutmak için de kullanabilir miyim diye merak ediyorum.

Isıstıcı fişek kesinlikle çok kibar bir çözüm olur. Belki de ağırlık sebebi ile böyle bir çözüm zorunlu bile olabilir.

Forum istatistikleri

Konular
8,397
Üyeler
3,322
Son üye
asmukami

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back