İzole Trafo ve Osiloskop Önerisi

Hesaplı bir izolasyon trafosu için asansör işi yapanlara da sorabilirsin. Asansörlerde güçleri düşük olsa da kullanılıyor. Çıkma bulabilirsin; yıkılan evlerden çıkanlar veya hurdacılarda da denk gelebilir. Varsa imkanın dolaşman faydalı olur.
Bu yonuyle bakmamistim hocam,asansorculerde en azindan test etme imkanimda olabilir

Çarpılma riski ortadan kalkar demek yanliş yönlendirebilir 1 noktadan değerse birşey olmaz ama eğer gerilim farkı yüksek 2 noktadan değerse çarpılır ve k.a.k.r. Atmaz bence bu daha tehlikeli izolasyon trafosu kullanırken ben daha dikkatli davranıyorum

Eger iki noktadan dokunma sozkonusu ise ister izolasyon transformatoru kullan ister kullanma her zaman carpilma riskin olur. Kacak akim rolesinin atmasi icin faz ve notur akimin farkli olmasi gerekir.

Dolayisi ile ayaginda izole ayakkabi varsa sebekede faz ve notur pinlerine dokunursan carpilirsin ve kacak akim rolesi de atmaz.

Eger iki noktadan dokunma sozkonusu ise ister izolasyon transformatoru kullan ister kullanma her zaman carpilma riskin olur. Kacak akim rolesinin atmasi icin faz ve notur akimin farkli olmasi gerekir.

Dolayisi ile ayaginda izole ayakkabi varsa sebekede faz ve notur pinlerine dokunursan carpilirsin ve kacak akim rolesi de atmaz
Anladim hocam ,dikkati elden birakmamak lazim

Dolayisi ile ayaginda izole ayakkabi varsa sebekede faz ve notur pinlerine dokunursan carpilirsin ve kacak akim rolesi de atmaz.
Doğru ama otrudugu sandalyeden değindiği masadan VS topraga yeterli akım gecerse atma sansı var

Bir de şu var bunu daha önce düşünmemiştim izolasyon trafosu sonrası tek el 2 noktadan değer ise akım kalp ve göğüs üzerinden geçmez bu durumda hayati tehlike var mıdır

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,342
Üyeler
3,310
Son üye
Sdt01

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back