JLC Pcb kargo fiyatı gariplikleri

czorgormez

Temporary user
JLC ile sürekli fedex kullanıyordum ve kargo fiyatları 20 dolar hatta 18 dolar civarındaydı. 1 hafta kadar önce sipariş ekranında 17 dolar gördüm ve kafamda ilk pcb 2 dolar diğerleri 4 +4 dolar toplamda 3 pcb sipariş verip 30 euro gümrük sınırı altında kalabilirim diye hesaplamıştım.

2-3 gün önce siparişleri yüklediğimde fedex kargo fiyatı 28 dolar olarak çıktı tabi bir pcb bile sipariş edemedim.

bugun tekrar baktığımda fedex ücreti 22 usd çıktı ve pcblerden 2 tanesini (2+4 usd) yükleyip sipariş ettim.
17-18 usd çıksa 3. pcbyi de sipariş edecektim. fakat bu şekilde köşekapmaca oynamak yorucu oluyor, fedex fiyatları neye göre ve neden yükseliyor neden düşüyor bunu bilirsek belki bir strateji geliştirebiliriz.

ya da bir ihtimal jlc'nin pcb kuponlarından ücretli satın alma yolu vardır ? son olasılık standart global direct line kullanmak, ücreti 7-8 usd ama en az 15-20 günde geliyor.

Kargoların gideceği yön ve adetlerine göre kargo maliyetinin değiştiği ve bunu müşteriye de yansıttıkları bir tür anlaşmaları olabilir mi? Fedex ile Türkiye yönüne aynı gün yola çıkması planlanmış mevcut 20 sipariş varsa başka, 50 sipariş varsa başka fiyat çıkıyordur belki.

Son düzenleme:
Fedex ile Türkiye yönüne aynı gün yola çıkması planlanmış mevcut 20 sipariş varsa başka, 50 sipariş varsa başka fiyat çıkıyordur belki.
böyle olduğunu sanmıyorum. çünkü 2 haftalık çin tatiline 5-6 gün kaldı. bazı bölgelerde bu tatil 3 hafta sürüyor. yani çinden dünyanın her yerine kargoların aşırı yoğun olduğu bir dönemde olmalıyız, bu da fiyatların artması demek.

ayrıca ne oldu da 2-3 gün içinde fiyat 28 usd > 22 usd oldu ? fark çok değil ama kalan ufacık fark işimize yarıyor işte. devletimiz sağ olsun artık nelerle uğraşır hale geldik.

böyle olduğunu sanmıyorum. çünkü 2 haftalık çin tatiline 5-6 gün kaldı. bazı bölgelerde bu tatil 3 hafta sürüyor. yani çinden dünyanın her yerine kargoların aşırı yoğun olduğu bir dönemde olmalıyız, bu da fiyatların artması demek.

ayrıca ne oldu da 2-3 gün içinde fiyat 28 usd > 22 usd oldu ? fark çok değil ama kalan ufacık fark işimize yarıyor işte. devletimiz sağ olsun artık nelerle uğraşır hale geldik.
bu30 euro gelmeden önce 4 5 kişi toplanıp kargo maliyetini bireysel olarak çok aşağılara taşıdığımız oluyordu onunda önüne geçtiler :kizgin3:

Ocak ayınının başında fiyatlarda "güncelleme" oluyor, önceden de haber veriyorlar bunu. Sizin durumdaki değişkenlik ise malın sevk için çıkış yaptığı yerin farklı olmasından olabilir, sizin adres değişmediyse. Diğer bir başlıkta JLC birden fazla fabrikada (hatta taşeron tarzı) üretim yapıyor denmişti sanırım.

ya da bir ihtimal jlc'nin pcb kuponlarından ücretli satın alma yolu vardır
Güzel fikir aslında bunu yazmak lazım adamlara...

Bu arada kupon bölümüne bakıyordum. kupon hakkım varmış. tıklayınca 1 ay içinde kullanacaksın dedi. :cheeky2:

1736950752378.png

Son düzenleme:
bu layout başka bişey yani pcb baskısında indirim sağlamıyor, öyle olsa çok işime yarardı.
bende de bu kupon olmasına rağmen indirim yapmadı.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,229
Üyeler
2,921
Son üye
windowsxp

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back