JLCPCB siparişi ve Türkiye’ye gönderim (DHL DDS / gümrük deneyimi)

AmirSLZ

Yeni Üye
Katılım
25 Mayıs 2026
Mesajlar
1
Merhaba, nasılsınız?

JLCPCB’den baskılı devre kartı (PCB/PCBA) siparişi vermeyi düşünüyorum ancak Türkiye’ye gönderim süreci konusunda emin olamadım.

Bu konuda daha önce deneyimi olan var mı? Özellikle Çin’den Türkiye’ye PCB/PCBA gönderiminde süreç nasıl ilerliyor?

Ayrıca DHL DDS ile gönderim seçildiğinde gümrük ve vergi tarafında yine de sorun yaşanıyor mu? Daha sorunsuz bir gönderim yöntemi veya önerdiğiniz farklı bir yol var mı?

Teşekkür ederim.
 
Şu anda doğrudan JLPCB ve benzerlerinden sipariş verirsen, ürün neredeyse kesin olarak ithalat rejimine tabi tutulacaktır. Senin 5 dolarlık PCB'leri ithal etmen gerekecek. Yeni Zelanda'dan bir gemi dolusu koyun getiren gümrükte ne yapıyorsa, sen de aynı şeyi yapacaksın. Getirdiğin şey bedava bile olsa en az 300 dolar gibi bir masraf çıkacaktır. Eğer işgüzar bir gümrük memuru PCB'leri TSE ye göndermeye karar verirse, veya hem TSE hem TAREKS e göndermeye karar verirse, ilave olarak binlerce dolar masraf çıkacaktır.

Artık doğrudan PCB getirtme işi bitti. Tedarikçi firmalardan getirtmen lazım.


 

Forum istatistikleri

Konular
9,176
Mesajlar
147,694
Üyeler
3,734
Son üye
AmirSLZ

Son kaynaklar

Back
Top