Kabartma Körler alfabesi oluşturmak için nasıl bir mekanizma kullanmalıyım?

mechanic

Kıdemli Üye
Kabartma Körler alfabesi oluşturmak için nasıl bir mekanizma kullanmalıyım?
Bir harf 2 sutun 3 satırdan oluşuyor.
6 adet 2 mm pim kullanacağım.
Bir harf ara boşlukları da 2mm yaparsam. 6mm x 10mm oluyor
Aklıma ilk gelen küçük elektromıknatıslar kullanmak.
Ama piyasada bulamıyorum.
Mümkün olduğu kadar az enerji harcamalı.
Sizin önerebileceğiniz başka yöntemler var mı?

Küçük mıknatısa gerek yok. Uzun dirsekli pin kullanırsan standart selenoid için yeterince yer elde etmiş olursun.

3d print ile nasıl basmışlar minnacık mekanizmaları anlamadım.
7064271696927829631.gif

Son düzenleme:
Cok uzun yillar once devletin korler icin kitap bastigi matbaadaki printer cihazini tamir etmistim.

Kocaman printer cinko levhaya baski yapiyor ardindan da bu levha pres makinlerinde master kalip olarak kullanilarak kagida baski da kullaniliyordu.

Yazicida minik elektromiknatislar ince celik milleri ileri iterek tek satirdaki tum karakterlerin ilgili pimlerinin altina girip pimleri yukari cikartiyor ardindan devasa motorlu pres ustten cinko levhaya vuruyor ve tumsek yapmis pimlerin levhada o satirdaki tum kabartilari olusturmasini sagliyordu.

Minik selenoidler tek harf icin kabartma paterni olusturur ama tek satirda 20..30 karakter icin uygun ve ucuz cozum olmaz.

Korler icin monitor gorevi goren cihazlari cok ucuza mal edip satmak insanlik adina cok buyuk bir hizmet olur. Genelde bu displayler tek satirlik oluyor.

1759518299585.png

Yan yana 2 pin arada bir karakter bosluk olacak sekilde tek bir satirda diyelim 90 pin var.
Bu sekilde alt alta olmak uzere toplam 270 pin duzeni olusturdugunu varsay.. Boylece tek satirda 45 karakterlik kabartma pim dizisi elde etmis olacaksin.

Her bir pimin altinda ucgen iteleme pini yada eksantrik donen mil olacak.

tek eksende ilerleyen motorlu mil uzerinde bir kafa olacak.

Bu kafanin icinde 6 adet minik servo (RC servolardan) bu eksantrik milleri saga/sola cevirecek ya da ucgen pimleri ileri geri iteleyecek.
Kafa lineer duzenekle bir sonraki karakterin pimlerini dizecek.

Boylece en soldan en saga dogru dirrrrrrrrt karakterleri sadece 6 adet RC servo motor bir de motorize lineer duzenekle sirayla dizerek olusturmus olacaksin ve tek satirda 45 karakterlik bir display elde edeceksin.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
8,352
Üyeler
3,312
Son üye
mcb58

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back