Kademeli Trafo.

Melih1966

Aktif Üye
TRAFO.jpg

Yukarıdaki gibi Trafo imal edebilecek veya satan bir yer arıyorum.

Trafo imalatçıları yapar.

Ayfa trafo
Veya

Burada hazırı var

Son düzenleme:
Trafo imalatçılarının yapar.

Ayfa trafo
Veya

Burada hazırı var

Sanırım bunlar izole sarım değildi.

Sargıdan ortak uç çıkarak sarıma devam eder.

Ortak ucu kendiniz ayırırsanız sarımlar izole olur.

Trafo saran yerler bunu kolaylıkla yapar. Yalnız trafonun primer tarafını 380V a göre sararlar ona dikkat edin. Çıkışa göre trafonun gücü (birazda yukarı yuvarlarsak) yaklaşık 200 VA ama bu gücü 380 V da verebilir. 220 V da aynı gücü çekmeye kalkarsanız sekonder zarar görmez ama primer fazla zorlanır ve yanar. Trafoyu hem 380V da hem de 220 V da kullanmak istiyorsanız en az 350 VA güçte sardırmanız gerekir diye düşünüyorum. Çıkış akımlarını da bu güce göre tekrar hesaplarsınız.

• Beğen
Reactions: clc
Her iki sekonderden aynı anda akım çekilecek mi?
0 12 24 48 sargısı için;
3 a tek bir sargıdan mi çekilecek?
Mesela 12V sargisindan 3 a çekerken, aynı anda 48v sargısından da 3a çekilecek mi?

Trafo 220v den de beslense, 380 den de beslense sekonderden aynı gücü verecek mi?

Trafocuya bu cevaplarla beraber cizdiginiz resmi yollayın yeter. Bu trafoyu bütün trafocular imal edebilir.

WhatsApp Görsel 2024-12-23 saat 13.48.58_181e8efa.jpg

Bu trafoyu saracak bir yer var mı?

Ekler

• WhatsApp Görsel 2024-12-23 saat 13.49.10_14347541.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-12-23 saat 13.49.10_14347541.jpg
    278.4 KB · Görüntüleme: 41
Emin misin? Bu trafo tipini bilseydin böyle genel cevap yazmazdın.
Trafoyu saramayacağına, siz emin misiniz?

Bobinaj Ustasının Görevleri Nelerdir?​

Bobin ustasının görev tanımı: Bobin sarma makinelerini ve el aletlerini kullanarak, kablo şemalarına, numune bobinine veya iş emrine göre; elektrikli ekipman ve aletlerdeki veya elektronik bileşenlerdeki bobinleri sarar.

• Motorlar, armatürler ve statorlar gibi kablolu elektrikli bileşenleri, ölçüm cihazlarını kullanarak inceler, test eder ve test sonuçlarını kaydeder.
  • Dirençler ve transformatörler gibi elektrikli bileşenler de, bobinler ve jeneratörler gibi elektrikli ekipman ve aletlerde kullanılan tel bobinleri sarmak için tel sarma makinelerini çalıştırır veya yönlendirir.

Forum istatistikleri

Konular
7,199
Üyeler
2,910
Son üye
ahmet ustun

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back