Kapıdan Geçenleri Sayacak Bir Devre

@Gokrtl duvara ya da yere doğru bir dener misin? Kodda bir problem yok gibi. Besleme de iyiyse (osiloskopla bakabilir ya da her ihtimale karşı 10uF ve 100nF kapasitörü paralel olarak sensörün besleme girişine lehimleyebilirsin) Ses dalgalarının yansımasıyla çalıştığı için belli uzaklıktan sonra küç0k engellere karşı hassasiyetini kaybediyor olaması normal. Mesela yastık vb sesi emen engellerde de sıkıntı olabiliyor.

@Gokrtl duvara ya da yere doğru bir dener misin? Kodda bir problem yok gibi. Besleme de iyiyse (osiloskopla bakabilir ya da her ihtimale karşı 10uF ve 100nF kapasitörü paralel olarak sensörün besleme girişine lehimleyebilirsin) Ses dalgalarının yansımasıyla çalıştığı için belli uzaklıktan sonra küç0k engellere karşı hassasiyetini kaybediyor olaması normal. Mesela yastık vb sesi emen engellerde de sıkıntı olabiliyor.
3D kasa baskılarını bitirip kapı üstüne monte ederek test etmem lazım. Yarım metre de yeter gibi geliyor bana ama test etmeden birşey diyemem. Baskılar bitsinde bakacağım.

Devreyi tamamladım. Bu gün götürüp montajını yapacağım.

20220803_101149.jpg

20220803_101141.jpg

20220803_101131.jpg

Felaket tellalı paranoyak Ahmet geldi.

O sensör kablosundan umarım parazit vs. almaz keşke pull dirençler koysaydık trig-echo hatalarına.

Veya @Endorfin35+ abinin bize öğrettiği difransiyel sürüş ekleseydik.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back