Benzer bir konu ile uğraşıyorum. Yeni bir konu açmak yerine buradan devam etmek istedim.
Resimdeki modülden aldım.
Yukarıdaki bağlantı şemasını biraz önce gördüm. Benim bağlantımda filtre bobini yok ve tüm gnd ler birleşik durumda...
Dataout çıkışını osilaskoba bağladığımda arabanın orjinal kumandası dahil tüm kumandalardan sinyal aldığımı gördüm.
ilk fotoğrafta fazla denk gelmemiş ama ortamdan da bir miktar gürültü alıyorum. Bugün biraz araştırırken bu tip kumandalarda genelde ask modulasyonu kullanıldığını okudum.
Kullandığım osiloskop 25mhz, dolayısı ile taşıyıcı sinyal olan 433mhz i göremem. O halde fotoğrafta görünen yukarıda kırmızı ile çizdiğim gibi esas sinyalin darbeleri olmalı... Frekansta 1700hz ölçülmüş. O halde bu sinyalin baudrate değeri de 1700...
Şimdi gelelim sorunumuza. Esp32 ile sinyali (gelen datayı) okumak istiyorum. Virtualwire, rc switch gibi kütüphaneleri denedim ve hiç sonuç alamadım. Hardware serial kütüphanesi ile data aldım. Ancak bu işe yarar bir yöntem değil. Baudrate değişken olabilir. Benim amacım 433 mhz tüm kumandaları okumak.
ESP32 nin rmt kütüphanesi varmış. Biraz kurcaladım. Bir şeyler okuyorum ama tam beceremedim. Sanıyorum biraz bu konu ile uğraşacağım..
konu hakkında bilgi sahibi arkadaşların tavsiyelerini duymak isterim. Herhangi bir yöntem ile gelen datayı almak istiyorum. Kumadalar ne gönderiyor hiçbir fikrim yok. Tahminimce şifreli veya şifresiz çokta kısa olmayan bir data gönderiyorlar. Daha önce ir kumandaları okumuştum yanlış hatırlamıyorsam 2 veya 4 byte bilgi gönderiyorlardı. Rf kumandalarda sanırım daha uzun. Gerçi eminde değilim. Temiz bir okuma alamadığım için kendini tekrar eden sinyalin gürültülü halini almış olabilirim. Rf kumandalarda crc de kullanıyormuş ama her sinyalde illa crc de varmı emin değilim...