Kapsamlı Elektronik Temeli Oluşturmak İçin Hangi Sıralamayla İlerlenmeli ?

Rinvalenor

Yeni Üye
Selam ustalar,
Uzun zamandır telefon anakart tamiriyle uğraşıyorum. Ölçüm, kısa devre tespiti, sinyal takibi gibi pratik işler elimde var ama işin teorik tarafında büyük eksiklerim olduğunu fark ettim.

Direnç, kapasitör, diyot gibi temel elemanların kart üzerindeki gerçek işlevlerini biliyorum ama bunları devre mantığında nasıl yorumlamam gerektiğini sistematik öğrenmek istiyorum.
Örneğin:

• Feedback hattı nasıl analiz edilir,
  • ADC girişinde voltaj bölme mantığı nedir,
  • PMIC ve güç hattı yapılarında sinyal takibi neye göre yapılır gibi konuları derinlemesine kavramak istiyorum.

Amacım “tamirci” kalmak değil; bir noktadan sonra kartı elime alınca nerede, neden, nasıl bir değer olması gerektiğini teorik olarak da çözebilen bir elektronikçi olmak ve telefon tamirinde sabit değil de yeri geldiğinde beyaz eşya kartı, yeri geldiğinde araç beyni, elektrikli bisiklet kartı vs elektroniğe bütünüyle hakim olmak

Şu an elimde:

• Breadboard, temel komponentler (direnç, kapasitör, diyot, IC vs.),
  • Osiloskop, multimetre, laboratuvar güç kaynağı, mikroskop, quick sıcak hava, jbc havya vs.
  • Ve ciddi bir öğrenme isteği var.

Siz ustalardan ricam,
Bu yola yeniden temelden başlayacak biri olarak bana öğrenme sırası veya kaynak önerisi sunmanız.
Yani “şuradan başla, şunu bitir, sonra şu seviyeye geç” gibi bir rota çizebilir misiniz?

Kafamdaki hedef:
Temel devre bilgisi → ölçüm mantığı → sinyal analizi → entegre yapısı → arıza tespit yaklaşımı gibi
sağlam bir temel oturtmak.

Her türlü öneri, kaynak veya deneyim benim için altın değerinde olacak.
Şimdiden vakit ayıran tüm ustalara teşekkür ederim

Forum istatistikleri

Konular
8,422
Üyeler
3,332
Son üye
diskayamert

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back