Karniniz acikti ama ekmeginiz yok.

Ekmek bulamayan pasta yesin. :katil2:

Bu cümledeki pasta, acaba Türkçede şekerli tatlı karşılığı kullanılan pasta mı yoksa batı dillerindeki makarna karşılığı kullanılan pasta mı? Çeviri hatasına mı kurban gitti yoksa?

Bu cümledeki pasta, acaba Türkçede şekerli tatlı karşılığı kullanılan pasta mı yoksa batı dillerindeki makarna karşılığı kullanılan pasta mı? Çeviri hatasına mı kurban gitti yoksa?

Eskilerin tuvalete yuznumara demesi gibi.

hocam elinize sağlık ama sütün üzerine sıcak su dökülürse süt kesilir.

Sorun degil. Sut ve seker mayalar icin sevilen besinler. Ayrica parmagi yakmayacak kadar sicak su. Aksi halde mayalar olur (geberir).

Son düzenleme:

Brioche dediği de ekmekten farklı olarak yumurta, süt, tereyağı, vs. katılan bir şeymiş.

Brioche yine fırınlarda satılan daha kaliteli ve pahalı bir ekmek çeşidi.

Bir kaç tane rivayet var bu konuda:
1- Aslında bu sözü Marie Antoinette söylemedi, görümcesi söyledi ama tepki alınca onun üzerine atıldı.
2- Marie Antoinette o zaman daha 7 yaşındaydı. Tarihçile olayı saptırdı.
3- Fransa'da frınılardaki ekmek fiyatı idare tarafından belirleniyordu ve halk normal ekmeği ucuz fiyata alabiliyordu. Fırıncılar bunu suistimal edip normal ekmeği az üretince, "Fırında normal ekmek biterse, o fırında brioche normal ekmek fiyatına satılmak zorunda" diye bir yasa çıkartıldı. Bu söz buna atfen söylendi.

Sonuncusu bana daha mantıklı geliyor.

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back