Onları delikli saç plançete üzerinde yapıyorduk 1.sınıfta onlarda bahsettiğiniz banana Jack falan yoktu direkt bağlıyorduk buat ve klemens bağlantısıyla.Ben de şimdi hatırladım, meslek lisesinde okurken atölyede masalara monte edilmiş dikey panolara bir binanın zil tesisatını, sonra merdiven aydınlatmasını yapıyorduk. Hoca da gelip test ediyordu butonlarla Acaba bugün aynı şekilde öğretiliyor mu? Yoksa tahtada anlatıp gidiyorlar mı?
Bana jakın metal kısmı Lehimi çok zor tutuyor.Çok uğraşırtırıyor.Siz lehim yaparken nasıl yapıyorsunuz? Bir püf noktası var mı?Bu banana jack'lerde bağlantı şekli, klemens gibi bir civatayla kabloyu yerine sabitlemek şeklinde. Ama bu civata bağlantısı zamanla gevşiyor ve iyi temasa engel oluyor. O yüzden ben o civatayı kullanmıyorum ve kabloyu direkt olarak jack'e lehimliyorum
1783 eklentisine bak
1784 eklentisine bak
1785 eklentisine bak
Yazdıklarınız beni bir anda 35 yıl öncesine götürdü. Ben normal ortaokulda okudum, ancak orada "isteknik" diye bir ders vardı. Bir yıl ahşap, bir yıl elektrik konularıyla ilgilenirdik. Harika bir dersti. Hatta şimdi flashback oldu ve vaviyen anahtar , seri bağlantı, paralel bağlantı gibi şeyleri yapardık. Ne güzel bir dersti.Ben de şimdi hatırladım, meslek lisesinde okurken atölyede masalara monte edilmiş dikey panolara bir binanın zil tesisatını, sonra merdiven aydınlatmasını yapıyorduk. Hoca da gelip test ediyordu butonlarla Acaba bugün aynı şekilde öğretiliyor mu? Yoksa tahtada anlatıp gidiyorlar mı?
Bana jakın metal kısmı Lehimi çok zor tutuyor.Çok uğraşırtırıyor.Siz lehim yaparken nasıl yapıyorsunuz? Bir püf noktası var mı?
Isı ayarlı bir kalem havyam var.350-370 derece aralığında lehimleme yapyorum ama banananın metal kısmını istediğim sağlamlıkta tutmuyor.Birazcık asılınca kablo çıkıyor.Burada en önemli husus, güçlü bir havya kullanmak. Eğer havya güçlü değil ise, banana'nın metal kısmını ısıtması çok uzun sürüyor. Eğer banana'nın herhangi bir tarafında plastik bir parça varsa, o parça da uzun süre aşırı sıcak kalmanın sonucunda deforme oluyor.
Bende 200 W lık bir kalem var onu kullanıyorum. Lehimleme bölgesindeki ısı, daha plastik parçaların olduğu yere ulaşamadan lehim işlemi bitiyor.
Krem flux kullanabilirsiniz. Kabloyu lehimlemeden önce krem flux sürerseniz kabloya sonra lehimlerseniz lehimlemeden daha iyi sonuç alırsınız.Isı ayarlı bir kalem havyam var.350-370 derece aralığında lehimleme yapyorum ama banananın metal kısmını istediğim sağlamlıkta tutmuyor.Birazcık asılınca kablo çıkıyor.
Lehim pastası v.b kullanmam gerekir mi?
Isı ayarlı bir kalem havyam var.350-370 derece aralığında lehimleme yapyorum ama banananın metal kısmını istediğim sağlamlıkta tutmuyor.Birazcık asılınca kablo çıkıyor.
Lehim pastası v.b kullanmam gerekir mi?