Piyasada ne kullanılıyor bilmiyorum ancak bimden veya diğer 3 harfli marketlerden ambalajlı (Gerek cam kavanoz gerekse plastik kavanoz da) zeytin alıp bakın. Tadını neyin bozduğu konusunda araştırma yapıp nasıl düzeltileceği konusunda sonuç çıkarabilirseniz bu millete çok büyük iyilik yapmış olursunuz.@Dede azot intert bir gaz, tadda değişiklik yapması mümkün değil. Senin hissettiğin tat farkının sabebi muhtemelen başka bir faktördür. Belki paketlemenin kendisinden kimyasallar karışıyor gidaya.
Bir yerde okuduğum yoruma göre vakumlama neticesinde kahvenin aromasının büyük bölümünü kaybediyorsun. Vakumlamada çekirdekteki bütün aroma çıkıyor ve vakum pompası tarafından alınıp götürülüyor diyor. Yani vakumlama yaparken mis gibi koku, büyük keyif, sonra kahveyi içerken hüsran![]()
Sanırım devlet sırrı. O yüzden açık etmiyor.Yapay zekaya azotun nasıl sıvılaştırıldığını sordum.
Sıvı azot kullanılıyormuş.
Peki onu ne ile soğuyoruz deyince gene sıvı azot diyor.![]()
Yapay zekaya azotun nasıl sıvılaştırıldığını sordum.
Sıvı azot kullanılıyormuş.
Peki onu ne ile soğuyoruz deyince gene sıvı azot diyor.![]()
Sanırım devlet sırrı. O yüzden açık etmiyor.
Doğal gaz sıvılaştırılması dahada zorlu bir iş yanılmıyorsam.
Ama yapılıyor. Sadece soğutma değil basınçta kullanılıyor diye biliyorum.
Tabii sıkıştırılan gaz ısındığından soğutma zorunlu olarak gerekiyor.
Bahsettiği sıvılaştırmada azot kullanımı basınç pompalarından sonraki soğutma olabilirmi?
Muhtemelki basınçta aşamalı olabilir.
Ben de uzaya giden roketlerin sıvı hidrojen ile oksijen tanklarını merak ediyordum. Onlarda habire dışarı gaz salıyorlarmış.Bu arada hep merak etmişimdir, plastik termosta nasıl oluyor da sıvı azot uzun süre sıvı kalıyor diye. Neticede en kaliteli termos da olsa ısı eninde sonunda içeriye nüfuz edecek. Yapay zekanın dediğine göre, bu termoslar özellikle gaz sızdıracak şekilde tasarlanıyormuş. Böylece sıvı azot buharlaşıyor, içerideki ısıyı alıyor ve sızıntılardan da N2 gazı dışarı çıkıyor. Yani sıvı nitrojen giderek azalıyor, ama her zaman -196 derecede kalmaya devam ediyor ...