Komponent takibi için yeni program çalışması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TA3UIS
  • Başlama tarihi Başlama tarihi
Kategorili girdilerde hatalı giriş olduğunda ve hata geç farkedildiğinde yeniden sıralamanın mümkün ve kolayca halledilebilmesi için sürükle bırak tarzı bir sistem geliştirdim iyi oldu.

Karanlık mod da iyi oldu.

1737915737078.png

Son düzenleme:
Ürün özelliklerini sitesinden kopyalıyorum

1738594975729.png

İstemediğim kolonları sütunlarısiliyorum

1738595175731.png

1738595233604.png

Sonuç:

1738595303759.png

1738595338240.png

Datasheeti de sayfaya PDF olarak gömüyorum.

1738596009095.png

Son düzenleme:
Elımdeki tüm komponentleri ekledim sayılır. Sadece datasheet eklemelerim kaldı.

Komponent listeleme sayfasının son hali:
Detay, düzenleme, ve silme işlevleri tam olarak çalışıyor, diğer sayfalara ait tüm işlevler fonksiyonel durumda.

Eksik olan şimdilik çok ta önemli olmayan işlevler şöyle :
  • Parola hatırlatma
  • Üye kaydı.

1738596334367.png

Kolonları açma kapatma işlevi böyle oldu:

1738596430250.png

Kolon sürükle bırak sıralama işlemini şimdilik iptal ettim, çünkü istenen kolonlar açılıp kapatılabiliyor.

PDF ten seçim yaparak verileri nasıl alıyorsun? :oops: Hangi verinin ne olduğuna nasıl karar veriyorsun?

PDF ten seçim yaparak verileri nasıl alıyorsun? :oops: Hangi verinin ne olduğuna nasıl karar veriyorsun?
PDF ten seçim yapmıyorum ki, komponent ekleme ya da düzenleme sırasında ilgili PDF dosyasını seçip klasöre kopyalatıyorum, yolunuda veritabanına kaydettiriyorum, böylece elimin altında oluyor.

1738598824197.png

1738598913070.png

PDF i de Data Sheet kısmında sayfada gösteriyorum.

1738598979806.png

Tasarımı biraz değiştirerek elimdeki cihazlarımı ve pdf lerini de ekliyorum, böylece aradığımda komponentler ve cihazlar ve PDF dökümanları elimin altına gelmiş oldu.

1738754216961.png

1738754129433.png

1738753664248.png
1738753693450.png

Son düzenleme:
1738755024909.png

Bu ürün özelleklerini kategoriye göre planlamak çok iyi olurdu. Parametrik arama için gerekli kritik özellikleri bile içerse olur. Web sitesinden değilde datasheet'ten okunup yazılır.

Amplifkatörler için offsetmax, offset tipik, güç, bant genişliği, slew rate gibi. Veya transistörler için akım, voltaj, güç gibi. Web sitesin çekilecek metin pek de güvenilir değil.

Datasheeti kendimiz internetten bulup indirilerek ürün ile ilişkilendiriliyor.
PDF dosyası bana yeter denilirse Ürün Özellikleri kısmının girilip girilmeyeceği isteğimize kalmış bir durum.

Datasheeti kendimiz internetten bulup indirilerek ürün ile ilişkilendiriliyor.
PDF dosyası bana yeter denilirse Ürün Özellikleri kısmının girilip girilmeyeceği isteğimize kalmış bir durum.
Evet datasheeti kullanıcı bulup kayıt ile ilişkilendirmeli. Kast ettiğim şey, mesela bir projeye başlıyorum ama elimdeki çeşitli malzemelerden bu proje uygun olanlar için seçeneklerimi daraltmam gerek.

Bunun için ilk kaydı oluştururken kullanıcı ilgili kategorinin arama parametrelerinin de kaydını yapanilmeli. Böylece LMV321 aramak yerine rail/rail minimum 5V ile çalışabilen, falanca max offset diye arama yapınca eldeki, kullanıcın kaydettiği verilere göre listelemeli. Kullanıldıkça veri tabanı genişler ve paylaşılır da...

Anahrar kelime kurtarmıyor. Mesela bana minimum 50A akım taşıyan ve 70W üzerinde bir logic mosfet gerekiyor, Voltaj dayanımıda minimum 50V olsun.

Kategori içi sorguda 60 amperlik mosfet de çıksın 100 voltluk mosfet de çıksın, ama 25 voltluk mospet listelenmesin. Yani büyükeşit Ve küçük eşit sorguları yapabilsin? Öldü senin Şimşek hızında çalışan sitesinde kabul edilebilir komponentleri tespit edebilmek için yarım saatten fazla zaman kaybedilebiliyor.

Eğer böyle bir sorgu hazırlanabilirse, kısa süre içinde, bir kullanıcı lokalde ulaşabildiği ürünler arasından parametrik arama yapıp uygun komponentleri listeler.

Bence bu direnç ve kondansatör gibi pasif komponentler için çok önemli değil ama yarı iletkenler için gerekli ve faydalı.

Anahtar kelimeler içeren html kodlarını aşağıdaki gibi yaptım Tags kısmında.
Değerler virgül ile ayrıldığında otomatik tag oluşturuyor kelimeler.

Bu değerleri alıp Vt ye kaydedeceğim, çekerkende VT den bu şekilde çekeceğim.
Tüm eklemeli düzenlemeli sayfalara yapmam gerek.

1738763659387.png

Anahrar kelime kurtarmıyor. Mesela bana minimum 50A akım taşıyan ve 70W üzerinde bir logic mosfet gerekiyor, Voltaj dayanımıda minimum 50V olsun.

Kategori içi sorguda 60 amperlik mosfet de çıksın 100 voltluk mosfet de çıksın, ama 25 voltluk mospet listelenmesin. Yani büyükeşit Ve küçük eşit sorguları yapabilsin? Öldü senin Şimşek hızında çalışan sitesinde kabul edilebilir komponentleri tespit edebilmek için yarım saatten fazla zaman kaybedilebiliyor.

Eğer böyle bir sorgu hazırlanabilirse, kısa süre içinde, bir kullanıcı lokalde ulaşabildiği ürünler arasından parametrik arama yapıp uygun komponentleri listeler.

Bence bu direnç ve kondansatör gibi pasif komponentler için çok önemli değil ama yarı iletkenler için gerekli ve faydalı.

Arama yaparken bir kutucuk daha yapılır, içinde arama yaparken içermemesi gereken kelime yazılır mesela 25V yazarsak 25V içeren kayıtlar çıkmasın gibi..., ve 25V kelimesini içermeyen sonuçlar listelenir.

Ama bu şekilde olunca girdileri düzenli ve disiplinli yani ona göre yapmak gerekir.

1738767001413.jpeg

Aslında bu full kategori listesini excel'e atabilsem, ve oradan istediğim sütunlar için gelişmiş süzme yapabilsem yeter. Burada sadece sütunları daha kullanışlı tanımlamak gerek.

Mesela kanal sayısı sütununu "2 ch" diye metin olarak saklamak hiç akıllıca değil. Veya voltaj sütununu "3V to 30V" diye saklamak işe yaramaz bir şey. Bunun yerine minimum voltaj ayrı bir sütun maksimum voltaj ayrı bir sütun, saklanan veri de sayı olmalı.

Bazı veri gerilmemiş alanlar için, ki manuel veri girişi sırasında bazı eksiklikler olabilir, null değerler filtrelenmemeli liste sonunda bırakılmalı, ve sıralanmalı...

40129 eklentisine bak

Aslında bu full kategori listesini excel'e atabilsem, ve oradan istediğim sütunlar için gelişmiş süzme yapabilsem yeter. Burada sadece sütunları daha kullanışlı tanımlamak gerek.

Mesela kanal sayısı sütununu "2 ch" diye metin olarak saklamak hiç akıllıca değil. Veya voltaj sütununu "3V to 30V" diye saklamak işe yaramaz bir şey. Bunun yerine minimum voltaj ayrı bir sütun maksimum voltaj ayrı bir sütun, saklanan veri de sayı olmalı.

Bazı veri gerilmemiş alanlar için, ki manuel veri girişi sırasında bazı eksiklikler olabilir, null değerler filtrelenmemeli liste sonunda bırakılmalı, ve sıralanmalı...
Özdisan sitesindeki verilerin bu hali, site ve veri tabanının hayatında hiç komponent aramamış kişiler tarafından yapıldığına işaret ediyor. Bir şirketin iç kaynaklarıyla yapmaya çalıştığı bütün işlerde benzer sıkıntılara denk geldim. Şirketler verileri o kadar kötü saklıyor ki ürettikleri verilen geçmişe yönelik analiz yapmek ve istatistik çıkarmak için ürettikleri/topladıkları bütün verileri baştan işlemek gerekiyor.

Programcının elinde sihirli bir değnek olduğunu zannediyorlar, çoğu şirkette karar noktalarındaki insanlar sorun çözme kabiliyetleri yüksek olan değil de işi sorunlarıyla yürütebilmek kabiliyetinde olan insanlar oluyor. :oluat: :oluat: :oluat: .
Çalıştığım ilk şirkette işe başladığımda "mrp" uygulamasına geçiş sürecine ortadan dahil olmuştum. Görevi bilgi işlemciye vermişler :) . Adam bilgisayardan anlıyor ya :) . Birikmiş çöp veriyi olduğu gibi sisteme aktarıp, ilavetende bir sürü çöpleri üretmişlerdi.

@TA3UIS sözüm meclisten dışarı, ne zaman özdisan'da bir şey arasam geçmiş travmalarım (!) tetikleniyor (!). :) .

Böyle bir arama sistemi tüm arama kriterleri karşılar.

1738778902545.png

1738778962052.png

1738779019313.png
1738779043254.png
1738779098865.png

İstenildiği kadar koşul eklenebilir

1738779209169.png

Örnekte iki tane ürün var 25V ile ilgili işlem yaptık.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
7,399
Üyeler
3,003
Son üye
Sashok777

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back