PDF ten seçim yapmıyorum ki, komponent ekleme ya da düzenleme sırasında ilgili PDF dosyasını seçip klasöre kopyalatıyorum, yolunuda veritabanına kaydettiriyorum, böylece elimin altında oluyor.PDF ten seçim yaparak verileri nasıl alıyorsun?Hangi verinin ne olduğuna nasıl karar veriyorsun?
Evet datasheeti kullanıcı bulup kayıt ile ilişkilendirmeli. Kast ettiğim şey, mesela bir projeye başlıyorum ama elimdeki çeşitli malzemelerden bu proje uygun olanlar için seçeneklerimi daraltmam gerek.Datasheeti kendimiz internetten bulup indirilerek ürün ile ilişkilendiriliyor.
PDF dosyası bana yeter denilirse Ürün Özellikleri kısmının girilip girilmeyeceği isteğimize kalmış bir durum.
Anahrar kelime kurtarmıyor. Mesela bana minimum 50A akım taşıyan ve 70W üzerinde bir logic mosfet gerekiyor, Voltaj dayanımıda minimum 50V olsun.
Kategori içi sorguda 60 amperlik mosfet de çıksın 100 voltluk mosfet de çıksın, ama 25 voltluk mospet listelenmesin. Yani büyükeşit Ve küçük eşit sorguları yapabilsin? Öldü senin Şimşek hızında çalışan sitesinde kabul edilebilir komponentleri tespit edebilmek için yarım saatten fazla zaman kaybedilebiliyor.
Eğer böyle bir sorgu hazırlanabilirse, kısa süre içinde, bir kullanıcı lokalde ulaşabildiği ürünler arasından parametrik arama yapıp uygun komponentleri listeler.
Bence bu direnç ve kondansatör gibi pasif komponentler için çok önemli değil ama yarı iletkenler için gerekli ve faydalı.
Özdisan sitesindeki verilerin bu hali, site ve veri tabanının hayatında hiç komponent aramamış kişiler tarafından yapıldığına işaret ediyor. Bir şirketin iç kaynaklarıyla yapmaya çalıştığı bütün işlerde benzer sıkıntılara denk geldim. Şirketler verileri o kadar kötü saklıyor ki ürettikleri verilen geçmişe yönelik analiz yapmek ve istatistik çıkarmak için ürettikleri/topladıkları bütün verileri baştan işlemek gerekiyor.40129 eklentisine bak
Aslında bu full kategori listesini excel'e atabilsem, ve oradan istediğim sütunlar için gelişmiş süzme yapabilsem yeter. Burada sadece sütunları daha kullanışlı tanımlamak gerek.
Mesela kanal sayısı sütununu "2 ch" diye metin olarak saklamak hiç akıllıca değil. Veya voltaj sütununu "3V to 30V" diye saklamak işe yaramaz bir şey. Bunun yerine minimum voltaj ayrı bir sütun maksimum voltaj ayrı bir sütun, saklanan veri de sayı olmalı.
Bazı veri gerilmemiş alanlar için, ki manuel veri girişi sırasında bazı eksiklikler olabilir, null değerler filtrelenmemeli liste sonunda bırakılmalı, ve sıralanmalı...