Komponent takibi için yeni program çalışması

Bir kategoriyi rekürsif olarak silmek bana mantıklı geliyor. Lokasyon ve diğer hiyerarşik yapılar için de benzer bir mantık yürütülebilir.

Bence de, kategoriyi siliyorsak altındakilerin hiçbirine ihtiyaç yok demektir.

Silme kısmını aydınlığa kavuşturduk ben de vakit bulmuşken silme kısmı da bitti.

Komponent takip programı şu an kullanılabilir durumda.
Kullanmak isteyenler bana özel mesaj atabilir.

Sadece hobi amaçlı komponent takibi yapmak içindir.

Son düzenleme:
Kategorili bölümlerin listelemesini değiştirip daha anlaşılabilir olması için şu şekilde yaptım.

1736974717736.png

Son düzenleme:
Tablo yüksekliklerinde de ayarlamalar yaptım.

1736978434200.png

Komponent Listesi sayfası böyle iyi mi yoksa ne gibi düzenleme yapılabilir başka daha düzenli olması için ?

1736979290460.png

Madem komponent takibi yapacağız, komponent listeleyen sayfadaki karışıklığı gidermek için, Üretici, Tedarikçi, Paket sütunlarını kaldırdım ve böylesi daha sade ve anlaşılabilir oldu.

İlgili komponentin göz simgesine tıklanınca detaylı bir sayfada o komponente ait tüm verileri görülebilecek.

1737056205177.png

Son düzenleme:
Dosya yüklemek için sağ altta kalan boşluğa sürükle bırak dosya yükleme kısmı yapacağım. Böylece istersem datasheet ya da fotoğraf ekleyebileceğim.

1737056443811.png

Madem komponent takibi yapacağız, komponent listeleyen sayfadaki karışıklığı gidermek için, Üretici, Tedarikçi, Paket sütunlarını kaldırdım ve böylesi daha sade ve anlaşılabilir oldu.

İlgili komponentin göz simgesine tıklanınca detaylı bir sayfada o komponente ait tüm verileri görülebilecek.

39784 eklentisine bak
Kategorileri istediğimiz gibi değiştirebiliyor muyuz?
Başka amaçlar içinde kullanılabilir.

İki saat civarı vakit ayırdım ve 122 adet stok kaydı girdim.
Özdisan sitesinden siparişimi bulup kopyala yapıştır şeklinde yaptım. Özdisan sitesinin yavaşlığı olmasaydı daha da çabuk biterdi.:kizgin1:

1737056689867.png

Mesela bu tip başlıklara kod kısmından müdahale etmek lazım. Text alanı şeklinde zaten.

1737057161228.png

h4 etiketleri arasinda.

HTML:
<h4>Komponent Ekle</h4>

1737057038724.png

Listeleme sayfasındaki sütunların sırasını değiştirebilmek, bir de birincil ve ikincil sort eklemek çok faydalı olur.

Sıralama değişiyor, birincil ve ikincil sort u biraz daha anlatır mısın?

Yani mesela önce kategoriye göre sort edecek. Sonra da sort edilmiş bu listeyi mesela komponent değerine göre tekrar sort edecek. Bu şekilde, bütün taş dirençleri, değerlerine göre sıralayabileceksin.

Bir ara ona bakayım ama pek kullanışlı olmaz gibi sanki.

Arama kutucuğuna taş yazınca tüm sütunlardaki taş içeren kelimeleri filtreliyor.

Yani mesela önce kategoriye göre sort edecek. Sonra da sort edilmiş bu listeyi mesela komponent değerine göre tekrar sort edecek. Bu şekilde, bütün taş dirençleri, değerlerine göre sıralayabileceksin.
Senin dediğin gibi aşağıdaki gibi kullanılabiliyor, daha fonksiyonel olması için veritabanı ve yazılımda bazı değişiklikler gerekecek.

Bunu proje bu haliyle bittikten sonra geliştirme projesi olarak ele alayım vakit bulursam.

1737108889234.png

Üstteki gibi bir şeye gerçekten gerek varmı emin değilim?
Arama kutusuna entegre yazınca tüm entegreler geliyor zaten.
1737109191421.png

Ooo sen parametrik search yapmışsın. Bunu da geliştirmek mümkün tabi, ama işlevsel olarak çalışan bir şeyin ortaya çıkması daha önemli.

Eğer çoklu kullanıcı desteği varsa, istersen forum sunucusuna koyabiliriz bunu. Ben hala django'da aynı işi yapmaya çalışıyorum :kahveic1:

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,226
Üyeler
2,918
Son üye
LostFearLess

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back