Komponent takibi programı şu an kullanılabilir durumda. Söz verdiğim gibi paylaşıyorum.
Mysql 8, ve PHP 8 sunucusu gereklidir.
Bilgisayarınıza kurup kullanılabilir ya da hostinginize kurabilirsiniz. Doğacak aksaklıklardan sorumlu değilim.
Not: Bu program hobi amaçlı kullanım içindir.
Eksiklikler hatalar olabilir, belirtirseniz düzeltmeye çalışırım vakit bulursam.
İki versiyon var.
Neden 2 versiyon var derseniz, 2. versiyon üzerinde giderken DataTables eklentisi ile yaşadığım yavaşlıklar yüzünden 1. versiyon olan kendi versiyonu geliştirmeye karar verdim.
Hangisini isterseniz onu kullanın. Ben 1. versiyonu kullanıyorum.
1. versiyonu tamamen kendim yazdım. Bu versiyonda satır içi düzenleme mevcut, seçim yapılır yapılmaz ya da düzenleme modundan mouse ayrılır ayrılmaz güncelleniyor, ayrıca butona basarak ta modal penceresi ile de güncelleme var.
Detay penceresi.
2. versiyon tabloları DataTables eklentisi ile oluşturuyor.
İlgili Dosyalar:
Komponent-1 dosyası 1.Versiyon.
Komponent-2 dosyası 2.versiyondur.
İşinize yaraması dileğiyle.
Giriş ekranındaki kullanıcı bilgileri:
eposta: test@test.com
parola: 1
Giriş yaptıktan sonra parolanızı değiştirebilirsiniz.
Komponent-1.zip dosyası için Düzeltme 1:
Arama fonksiyonunda iyileştirme sağlayan komponent-listele.zip dosyasını ekliyorum:
Komponent-1.zip dosyası içindeki komponent-listele.php dosyası ile değiştirmeniz yeterli.
Belirtmeyi unutmuşum:
Herhangi bir sebeple parolanızı unuttuysanız ve giriş yapamıyorsanız parola-sifirla.php dosyasındaki aşağıdaki kod yapısını bularak ilgili yerlerde değişiklik yaparak kayıtlı e-posta adresinize parola sıfırlaması için gerekli bir form gönderilecektir. Gelen linke tıklayarak yeni parolanızı oluşturabilirsiniz.
Kodlar:
$mail->Body kısmı:
PHP kurulumunuz localhost/komponent şeklindeyse aşağıdaki kod yapısını değiştirmeyin.
PHP kurulumunuz web hosting sitenizde komponent klasörü içindeyse örnek:
Sütunları sağa sola taşımak için ilgili sütunu tutup 2sn basılı olarak bekleyin ve sağa sola taşıyın.
Mysql 8, ve PHP 8 sunucusu gereklidir.
Bilgisayarınıza kurup kullanılabilir ya da hostinginize kurabilirsiniz. Doğacak aksaklıklardan sorumlu değilim.
Not: Bu program hobi amaçlı kullanım içindir.
Eksiklikler hatalar olabilir, belirtirseniz düzeltmeye çalışırım vakit bulursam.
İki versiyon var.
Neden 2 versiyon var derseniz, 2. versiyon üzerinde giderken DataTables eklentisi ile yaşadığım yavaşlıklar yüzünden 1. versiyon olan kendi versiyonu geliştirmeye karar verdim.
Hangisini isterseniz onu kullanın. Ben 1. versiyonu kullanıyorum.
1. versiyonu tamamen kendim yazdım. Bu versiyonda satır içi düzenleme mevcut, seçim yapılır yapılmaz ya da düzenleme modundan mouse ayrılır ayrılmaz güncelleniyor, ayrıca butona basarak ta modal penceresi ile de güncelleme var.
Detay penceresi.
2. versiyon tabloları DataTables eklentisi ile oluşturuyor.
İlgili Dosyalar:
Komponent-1 dosyası 1.Versiyon.
Komponent-2 dosyası 2.versiyondur.
İşinize yaraması dileğiyle.
Giriş ekranındaki kullanıcı bilgileri:
eposta: test@test.com
parola: 1
Giriş yaptıktan sonra parolanızı değiştirebilirsiniz.
Komponent-1.zip dosyası için Düzeltme 1:
Arama fonksiyonunda iyileştirme sağlayan komponent-listele.zip dosyasını ekliyorum:
Komponent-1.zip dosyası içindeki komponent-listele.php dosyası ile değiştirmeniz yeterli.
Belirtmeyi unutmuşum:
Herhangi bir sebeple parolanızı unuttuysanız ve giriş yapamıyorsanız parola-sifirla.php dosyasındaki aşağıdaki kod yapısını bularak ilgili yerlerde değişiklik yaparak kayıtlı e-posta adresinize parola sıfırlaması için gerekli bir form gönderilecektir. Gelen linke tıklayarak yeni parolanızı oluşturabilirsiniz.
Kodlar:
PHP:
// PHPMailer ile e-posta gönderiyoruz
try {
$mail->isSMTP();
$mail->Host = 'SMTP ADRESİNİZ'; // SMTP sunucu adresini yazın.
$mail->SMTPAuth = true;
$mail->Username = 'E-POSTA ADRESİNİZ'; // SMTP kullanıcı adı
$mail->Password = 'EPOSTA ŞİFRENİZ'; // SMTP şifresi
$mail->SMTPSecure = PHPMailer::ENCRYPTION_STARTTLS;
$mail->Port = 587;
$mail->setFrom('E-POSTA ADRESİNİZ', 'Web Sitesi Adı');
$mail->addAddress($eposta);
$mail->isHTML(true);
$mail->Subject = 'Parola Sıfırlama Talebi';
$mail->Body = "Parola sıfırlama işlemini başlatmak için aşağıdaki linki tıklayın:<br><a href='http://localhost/komponent/parola-sifirla-islem.php?token=$token'>Parola Sıfırlama Linki</a>";
$mail->Body kısmı:
PHP kurulumunuz localhost/komponent şeklindeyse aşağıdaki kod yapısını değiştirmeyin.
PHP:
$mail->Body = "Parola sıfırlama işlemini başlatmak için aşağıdaki linki tıklayın:<br><a href='http://localhost/komponent/parola-sifirla-islem.php?token=$token'>Parola Sıfırlama Linki</a>";
PHP kurulumunuz web hosting sitenizde komponent klasörü içindeyse örnek:
PHP:
$mail->Body = "Parola sıfırlama işlemini başlatmak için aşağıdaki linki tıklayın:<br><a href='http://websitem.com/komponent/parola-sifirla-islem.php?token=$token'>Parola Sıfırlama Linki</a>";
Sütunları sağa sola taşımak için ilgili sütunu tutup 2sn basılı olarak bekleyin ve sağa sola taşıyın.
Ekler
Son düzenleme: