Komponent takibi için yeni program çalışması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TA3UIS
  • Başlama tarihi Başlama tarihi
Benim Arch Linux sisteme kurulumunu yaptım. Eline sağlık, giriş yaptım ve bazı yapılandırmaları tamamladım.

Yalnız komponent eklerken Paket belirtilmesini zorunlu kılıyor. Yeni komponent eklerken sadece "ürün adı" zorunlu olmalı.

Zorunlu olan kısımlar için tanımlama yapabilirsin. --- ya da Jenerik gibi mesela.
Komponent girerken bir kere seçersin ve son seçimlerin hatırlanır tekrar seçmek için uğraşmazsın.
Sonra paket, kategori, lokasyon, üretici, tedarikçi vs ekledikçe istersen gerekli değişiklikleri yaparsın.

stok isimli veri tabanı oluşturun.
veritabanı klasörü içündeki stok sql dosyasını stok veritabanına import edin.
Xampp üzerinde denediğimde midir bilmiyorum bu işlemi yaptım ancak hata verdi. Ubuntu sunucum üzerinden denedim orada hata vermeden direkt olarak veritabanını çekti. /var/www/html klasörüne sitenin dosyalarını attım. Eriştim login ekranına geldim ancak giriş yap dediğimde herhangi bir değişme olmadı.

Xampp üzerinde denediğimde midir bilmiyorum bu işlemi yaptım ancak hata verdi. Ubuntu sunucum üzerinden denedim orada hata vermeden direkt olarak veritabanını çekti. /var/www/html klasörüne sitenin dosyalarını attım. Eriştim login ekranına geldim ancak giriş yap dediğimde herhangi bir değişme olmadı.
veritabanı bağlantı bilgilerini değiştirmeden giriş yapmaya çalışıyormuşum ya :katil1::katil2:

Son düzenleme:
Proje çoktan bitti ve ilk mesajımda indirilebilir dosyalar ile kullanılabilir durumda ve en önemlisi de ücretsiz.
Ben kendi envanter listemi ekledim ve kullanıyorum. :D

1. Versiyon

1767733485337.png

2. Versiyon

1767733447888.png

Kullanıma etki etmeyen minik eksiklikler var ama uğraşmaya üşeniyorum çünkü bu haliyle de her iki versiyon çalışıyor.

Komponent takip programı versiyon 2 (V2) deki bazı hataları düzelttim:
  1. Yeni ürün eklerken ya da düzenlerken İsim ya da Ek Bilgi alanlarına aşağıdaki gibi bir veri girilirse oluşan sorun:

2'li DIP Switch > 2'li DIP Switch olarak kaydediliyor ve listeleniyordu, ekteki dosyalardaki kod yapılarını değiştirerek sorunu çözdüm.
Versiyon 2 deki dosyaları ekteki dosyalar ile değiştirmeniz yeterli:
  • komponent-duzenle-modalDB.php
  • komponent-ekleDB.php
  • komponent-guncelle.php

Bahsettiğim hataların tamamen giderilmesi için ekteki 3 dosyanın klasörünüzdeki dosyalar ile değiştirilmesi gerek.

1770385557991.png

Ekler

Son düzenleme:
V2 de Arama ve filtreleme fonksiyonunda bazı değişiklikler ve kullanım kolaylıkları sağladım.

• Arama fonksiyonunda bazı buglar vardı arama düzgün çalışmıyordu bazen, onları düzelttim.
  • Arama kutusunun sağına X butonu koydum, arama sonuçlarını temizleyecek.
  • Türkçe karakter ile aramalarda sonuç çıkmaması sorununu düzelttim.
  • Türkçe karakterlerde büyük harf ya da küçük harf ile arama sonuçlar her zaman listeleniyor artık.

Ekran görüntüsü 2026-02-07 011006.png

Ekran görüntüsü 2026-02-07 011346.png

• Alt taraftaki filtreleme menülerinde artık bir seçim yaptığınızda mesela Kapasitör başında x butonuna basınca filtrelemeyi varsayılan haline getiriyor sıfırlıyor.
1770416838591.png

Buradaki iyileştirmeleri yapmak isterseniz tek yapmanız gereken ekteki komponent-listele.php dosyasını klasörünüzdeki dosya ile değiştirmek.

Ekler

Son düzenleme:
Selamlar.
Benim gibi PHP "muggle" lı olanlar için kurulum kısmını açıklayabilir misiniz?
DB'yi kendisi mi oluşturuyor?
Lokalde daha giriş ekranından içeriye giremedim. :kotek1:

Aldığım hata:

Kod:
[Sat Feb  7 14:34:10 2026] [::1]:40720 Accepted
[Sat Feb  7 14:34:10 2026] PHP Fatal error:  Uncaught Error: Call to a member function prepare() on string in Stok_Takip_Mekatronik_TA3UIS/V1/komponent-1/komponent2/giris-yapiliyor.php:12
Stack trace:
#0 {main}
  thrown in Stok_Takip_Mekatronik_TA3UIS/V1/komponent-1/komponent2/giris-yapiliyor.php on line 12
[Sat Feb  7 14:34:10 2026] [::1]:40720 [500]: POST /giris-yapiliyor.php - Uncaught Error: Call to a member function prepare() on string in Stok_Takip_Mekatronik_TA3UIS/V1/komponent-1/komponent2/giris-yapiliyor.php:12
Stack trace:
#0 {main}
  thrown in Stok_Takip_Mekatronik_TA3UIS/V1/komponent-1/komponent2/giris-yapiliyor.php on line 12
[Sat Feb  7 14:34:10 2026] [::1]:40720 Closing

1770464310110.png

Son düzenleme:
Veritabanı klasörü içinde stok isimli veritabanı var.
stok isimli veritabanı oluşturup bu dosyayı import edin.

Adım adım kurulum aşamaları.

• komponent2\inc klasöründeki baglan.php nin kodlarındaki şu satırlara bakalım. baglan.php stok isimli veritabanımıza bağlanıyor.
PHP:
   $veritabani = "stok";
    $kullanici = "root";
    $parola = "" // root kullanıcısı için parola oluşturulduysa tırnak işaretleri arasına yazın;

Veritabanımızda varsayılan olarak en yetkili root kullanıcısının parolasını farzedelim ki 567 olarak belirlediniz, baglan.php nin içindeki şu satır böyle görünmeli.
$parola = "567" eğer root kullanıcısı için parola belirlemediyseniz $parola = "" olarak kalmalı.
  • stok isimli veritabanı oluştururken karşılaştırma olarak Türkçe karakter sorunu yaşamamak için utf8mb4_turkish_ci seçelim.
  • stok isimli veritabanını üstte anlattığım gibi oluşturduktan sonra komponent2\veritabani klasöründe bulunan stok.sql dosyasını stok veritabanına alttaki İçe Aktar butonuna basarak import edin.
1770545949063.png

Artık giriş yapabilmelisiniz.

Son düzenleme:
Merhaba @TA3UIS hocam, bu uygulamayı kurmadım. Yıllar önce hazır üçü bir yerde, mysql, php ve apache olarak kurup php denemeleri yapıyordum. Yanlış anlamadıysam bu uygulama da bu tür bir çalışma.
Bunu forumun bir alt sayfası haline getirmek mümkün mü? Timur (@taydin) hocanın tüm yoğunluğuna rağmen, bu konuda da yardımcı olacağını düşünüyorum.;)
Böylece her an erişme kolaylığı sağlanmış olur. Gerektikçe de güncellenebilir.

Forumun alt yapısı haline getirilecek gibi bir çalışma değil ama bu. Çoklu kullanıcı sistemi, her kullanıcıya özel tanımlamalar yok, sadece tek kullanıcı için düşünerek yaptım.
Boş vaktim oldukça yazdığım, kullandıkça eksikliklerini görüp yine vaktim oldukça bu eksikliklerini düzeltiyorum.

Öte yandan, internette bir hosting paketi hesabında ya da yerel bilgisayarımızda önce envanterimizi kaydedip, daha sonra envanter incelemeleri için kullanabiliriz.

@rsimsek benim de bir web tabanlı komponent takip yazılımı projem var. Ama sorun şu ki, çok fazla proje var :D Ona ne zaman sıra gelir bilmiyorum.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,892
Üyeler
3,576
Son üye
HsynDgn

Son kaynaklar

Back